Hart van Hengelo - Hof van Twente

19 april 2019

Hart van Hengelo - Hof van Twente 19 april 2019


Kruispunt eerder klaar dan gehoopt

HENGELO - Door het prima weer de afgelopen tijd heeft de aannemer goed door kunnen werken aan de Enschedesestraat. De kruising Wemenstraat/ Enschedesestraat/Brinkstraat is weer open.

De afspraak met de horeca was dat het werk voor Koningsdag gereed zou zijn. Dat is nu zelfs twee weken eerder geworden. De horeca heeft de terrassen in goed overleg daardoor ook weer deels terug kunnen plaatsen. De nieuwe beplanting in de kerktuin is er vrijwel allemaal in gezet. De kerktuin is voor Pasen in zijn geheel gereed. De Enschedesestraat is hiermee een stuk groener geworden en de binnenstad een stuk fraaier! De aannemer is nu nog bezig met de bestrating tussen de kruising Wemenstraat en Hotel Nationaal en andere afrondende werkzaamheden. Voor Koningsdag zijn deze werkzaamheden helemaal afgerond.

Mooi resultaat
Wethouder Gerard Gerrits is erg blij met de voortgang van het project: 'We wilden de periode van overlast voor de (horeca)ondernemers zo kort mogelijk houden en de werkzaamheden voor de mooie terrasdagen afgerond hebben en dat is gelukt!'

Kerktuin
De afgelopen weken zijn de contouren van de kerktuin aangebracht met cortenstaal en vorige week is de aannemer begonnen met het planten van bloemen, struiken en bomen in de kerktuin. Alleen de houten zitgedeeltes in de bankjes moeten nog bevestigd worden. Er komt een combinatie van allerlei soorten bloemen, grassen en bodembedekkers in de kerktuin. Een mix van bomen en stuiken met fijne bladstructuur, vroege bloeiers en spectaculaire herfstkleuren. De kleuren gaan van geel-oranje tot roze en donkerrode kleuren. Door wuivende grassen, bloemen, vruchten en herfstkleuren kun je het hele jaar door van de tuin genieten.

Veel te doen
Het project herinrichting Enschedesestraat wordt voltooid met de volledige herinrichting van het gebied tussen het Burgemeester Jansenplein en de Deldenerstraat. Het Burgemeester Jansenplein is sinds halverwege maart afgesloten vanaf Hotel Nationaal tot aan de kruising met de Willemstraat. De aannemer is daar bezig met rioleringswerkzaamheden. Vanaf eind april wordt de Langestraat helemaal afgesloten, tot aan de kruising met de Deldenerstraat. Ook de Willemstraat wordt heringericht. Deze werkzaamheden zijn in het derde kwartaal van 2019 afgerond.

Mooie bijdrage voor Museum Hengelo

HENGELO - Het Museum Hengelo heeft deze maandag een mooie bijdrage in ontvangst mogen nemen. Het gaat om een bijdrage van de Rabobank Clubkas Campagne.

In totaal ontvingen zij 769,59. Het bedrag hebben zij te danken aan de vele stemmers die tijdens de Rabobank Clubkas Campagne 2019 op het project van Museum Hengelo gestemd hebben. Het bestuur van het museum spreekt dan ook graag zijn dank uit naar deze stemmers.

Besteding
Zoals eerder aangegeven zal het Museum Hengelo het bedrag gebruiken voor de herinrichting van 19 kamers inclusief het nieuwe Kennis- en Informatiecentrum. "We willen werken naar een museum dat toekomstbestendig is. Een museum dat gaat van passief naar actief. Van verzamelmuseum naar een museum waar iets te beleven is. Bovendien staat het bereiken van een jongere doelgroep en educatie hoog op onze prioriteitenlijst.", aldus het museum.

Jaargang: 9 • Nr 321• Wk 16

'Dat was nou eenmaal zo'

Ik was laatst erg onder de indruk van een artikel: 'Zorg voor ouderen krijgt onterecht meer aandacht dan jeugdzorg'.

Als moeder van 2 jonge kinderen ben ik het er absoluut mee eens, dat we kinderen moeten behoeden voor het krijgen en vormen van trauma's. Dat een trauma, zoals mishandeling, voor levenslange gevolgen kan zorgen is verschrikkelijk en kan tot in verre generaties effect hebben. Daarvoor moet alle hulp voor handen zijn, 100% mee eens.

Meer aandacht
En toch spookt het door mijn hoofd als seniorencoach: De cliënten die ik begeleid, 60+, hébben al die trauma's al opgelopen in hun jeugd en in hun latere leven. Zij hebben totaal geen aandacht gekregen van een vader en/of moeder of van iémand anders. Veel gebeurtenissen hebben ze niet eens durven te vertellen. Misschien krijgen ouderen voldoende (financiële) aandacht in de vorm van lichamelijke- en deels mentale ondersteuning, maar de herinneringen die ik te horen krijg, die zijn heftig.

Trauma's
Bij de meeste cliënten blijft het niet bij een enkele ervaring, maar ze sommen er helaas zo een aantal op: Oorlogsgeweld, de angsten van vader en moeder, vaak al op jonge leeftijd overleden broertjes en zusjes, mishandeling in het huwelijk, aanranding, misbruik, opgroeien met angstige en/of depressieve ouders, opgroeien zonder vader in armoede, de 'corrigerende' tikken met de pook van pa of ma. 'Dat was nou eenmaal zo'. En toch heb ik elke keer weer de huilende man of vrouw voor me zitten, voor wie het leven eigenlijk te zwaar is geworden en niet zo veel betekenis meer heeft, júist door deze gebeurtenissen.

Praten helpt
Ik luister naar de verhalen, krijg kippenvel en houd hun hand vast als ze daar behoefte aan hebben en dan vertellen ze me vol overtuiging: 'Dat was nou eenmaal zo'. Hoe gaan we hier eigenlijk mee om? Neem contact op voor meer informatie. Mail Ester Slotman: ester@nu-u-seniorencoaching.nl of www.nu-u seniorencoaching.nl of telefonisch 06-54 36 56 34

Column

Recht/krom

Het is niet alleen het slecht functioneren van de overheid, waaraan de burger zich ergert, het is meer de onverschilligheid en arrogantie van ambtenaar en bestuurder en het gebrek aan empathie. Geen rekening houden met de gevolgen van een ingreep of maatregel voor de burger. Sancties, die in geen verhouding staan tot de "misdaad". Het omdraaien van bewijslast. Het niet geven van een beschikking, zodat betrokkene niet naar de rechter kan, hij heeft immers niks op papier. Het meerdere malen wegmaken van ingeleverde papieren. "U hebt geen kopies ingeleverd." "Jawel, kijk maar ik heb een handtekening voor ontvangst van uw collega gekregen." "O, dan gaan we nog eens verder kijken. O ja, nu zie ik het ook."

Gebeuren dit soort dingen met opzet? Ja, ik weet het zeker. Het recht wordt misbruikt. Mensen zijn al meerdere keren in beroep gegaan, zijn al jarenlang bezig, worden er letterlijk zie van en de gemeente zet er gewoon weer een nieuwe jurist op. Of een nieuwe advocaat van buiten. Niemand weet hoeveel rechtszaken er door de gemeente gevoerd worden. Tientallen? Honderden? Duizenden? En standaard gaat de overheid in beroep tegen een vonnis. Dat kunnen ze altijd nog intrekken. En dat doen ze ook vaak. Soms wachten ze tot de zitting. Misschien trekt de tegenpartij zich terug. En dat is geen incident, dat is beleid. Daar is overleg over, dat wordt als opdracht gegeven tijdens het werkoverleg van de afdeling of tijdens het portefeuilleoverleg met de wethouder.

Misbruik van recht, het onnodig voeren van rechtszaken door de overheid is een misselijk makend iets; het kost klauwen met geld en het verwoest levens. En dan nog iets. Het nieuwe college beloofde vanaf het begin de burger te betrekken bij het gemeentebeleid en sloot met zichzelf een deal; het EnschedeAkkoord. Nu is een van de moeilijkste dingen van het nieuwe college participatie van de burgers. En het is ook niet altijd nodig. Ambtenaren en bestuurders weten meestal donders goed wat er leeft in de samenleving. Het probleem is, als ambtenaar en/of bestuurder burgers echt bij de planvorming en –uitvoering betrekken, ze ook de ruimte moeten krijgen kritiek te uiten en plannen aan te passen. Maar meestal is dat niet het geval. De ambtenaar is al een stap verder en heeft alles al geprobeerd en nu moet hij het opnieuw ter discussie stellen? Dat kan hij niet en dat wil hij ook niet. En wat zien we dan? Een proces dat sterft in zijn eigen schoonheid. Het EnschedeAkkoord is zo'n proces. Het smoort straks in een lawine van papier.

Mijn naam is Miriam Alberts en ik geef vanaf 13 mei a.s. de workshop Ayurveda bij de Volksuniversiteit. Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik Ayurveda therapeut.

In 2004 ben ik begonnen met een Ayurvedische massage opleiding en ben ik gelijk verliefd geworden op deze eeuwen oude wetenschap van het leven. Toen in 2005 mijn dochter overleed, bleef er maar één doel in mijn leven over en dat was Ayurveda studeren. De jaren van studie hebben me naast alle wijze lessen ook de mogelijkheid geboden om mijn visie te verbreden over het leven en de daarbij horende dood. Wat is leven nu eigenlijk en wat kunnen wij zelf doen om ons leven zo gebalanceerd mogelijk te maken? Hoe blijven of worden we gezond? Dat zijn thema's die ik mee wil geven aan anderen. Want hoe beter we ons eigen leven begrijpen hoe zinvoller we deze kunnen vervullen. Het lichaam is zo uniek en intelligent. En de manier waarop wij daarmee omgaan is niet altijd even respectvol. Voeding, klimaat, seizoen en onze leeftijd zijn van grote invloed op hoe wij ons voelen. Ik ben de laatste jaren weer een paar keer in India geweest o.a. om stage te lopen bij een Ayurvedisch arts. De informatie die ik daar heb gekregen wil ik ook graag met jullie delen.

Miriam Alberts

De Volksuniversiteit Hengelo biedt gedurende het jaar een groot aantal leuke en leerzame cursussen en workshops aan voor een brede doelgroep. Kijk voor het volledige aanbod op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Borhave pakt winst

BORNE - In sporthal 't Wooldrik kwam de thuisploeg van Borhave gedreven in het veld. Winnen was de doelstelling, liefst ruim. Dat lukte de wilskrachtige Bornse ploeg afgelopen weekend zeer goed.

Door dit resultaat in combinatie met het verlies van DSVD bij SEW in Noord-Holland zag Borhave de voorsprong oplopen naar 2 punten op nummer twee en 3 punten op DSVD dat op de derde plaats staat. Tevens werd met dit resultaat de degradatie van Foreholte definitief. Nog drie kandidaten voor de twee "veilige" plaatsen, de derde plaats impliceert promotie/degradatie wedstrijden tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste divisie. Borhave staat er met nog vier punten te verdelen het beste voor en ontmoet beide concurrenten nog. De start van Borhave was uitstekend. Vlot nam de thuisploeg een 3-0 voorsprong, maar Foreholte wilde zich niet zo maar weg laten spelen. Na 8 minuten was het 4-3. Wederom liep Borhave weg, nu naar 9-5 via goed en snel spel. En voor de tweede keer stokte het scoren bij de thuisploeg waardoor de gasten terug konden komen tot op één doelpunt (9-8). In de laatste 5 minuten van de eerste helft nam de thuisploeg weer afstand, de ruststand kwam daarmee op 15-12.

Mooie bijdrage
Tijdens de rust kreeg Borhave een cheque van €1000,- uitgereikt van de Rabo clubkas campagne. Dank aan alle mensen die Borhave de hiervoor benodigde stemmen hebben gegeven. Borhave zal hiermee het jeugdplan verder gestalte geven. Komende zaterdag 20 april om 19.00 uur speelt Borhave uit in Wognum tegen nummer twee SEW, een sleutelduel in deze nacompetitie. Hopelijk levert ook dit weer een nette winst op.

Succes voor G-tafel-tennis Vitesse 35

HENGELO - De G tafeltennissers van HTTC Vitesse 35 waren afgelopen zaterdag succesvol tijdens de finale wedstrijden van het Jan Ubels Toernooi in Amersfoort.

Nadat ze eerder in Lochem en Bentelo gespeeld hadden was zaterdag de finale. In de C poule speelden Thomas Visscher en Dathan Dijksma. Zij stonden al bovenaan en hebben hun voorsprong niet meer uit handen gegeven. De eerste prijs was een feit en ze promoveren voor volgend jaar naar de B poule. In de A poule speelden Jesper Koops en Robert Hollemans. Na de eerdere wedstrijden stonden op de derde plaats. Ze wisten in de finale de tweede plaats te behalen.

Spiet achterof krie'j 't veakste van
dinge dee'j nit edoan hebt.

Maandag 22 april 10:00 uur

Mooie ogen dankzij Clinique Dr. Don

HENGELO - Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in ooglidcorrecties en maakt de mooiste ogen van Nederland!

Denk er eens over na. Geen taboe meer. Eén op de zeven Nederlanders (30.000 per jaar) ondergaan een ooglidcorrectie per jaar. Het ziet er mooier uit. Zowel mannen als vrouwen komen in de klinieken van Dr. Don voor een bovenooglidcorrectie. Iedereen wil toch een frisse uitstraling?

Hangende oogleden
Ogen kunnen ook echt moe aanvoelen als de ogenleden gaan hangen. De omliggende spiertjes moeten steeds het gewicht van het uitgezakte ooglid omhoog houden. Het kost steeds meer moeite om de ogen open te houden. De ogen voelen dan moe aan. Ook kunnen klachten als: hoofdpijn, tranende ogen en minder zicht ontstaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in zowel complexe als eenvoudige ooglidcorrecties en heeft al vele honderden patiënten met succes en tevredenheid behandeld. Eerst wordt er in een intakegesprek onderzocht of mensen in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie. Daarna volgt de ingreep. De overtollige huid die in de weg zit wordt nauwkeurig verwijderd en Dr. Don zorgt ervoor dat het kleine wondje precies in de oogplooi valt, zodat het later niet meer zichtbaar is. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van ooglidcorrecties, kan hij de operatietechniek kiezen die het beste past bij de vorm van uw oog. Het is en blijft dus maatwerk. Afspraak maken? 0743030250

Prijs
Bovenooglidcorrectie voor 495 euro. De intake is gratis. Deze unieke winteraanbieding is voor u of voor iemand uit uw omgeving die hier al een tijdje over nadenkt. Boek een vrijblijvende afspraak in bij Clinique Dr. Don en laat u informeren over de mogelijkheden. 074-3030250. De medisch consulenten beantwoorden graag uw vragen. Clinique dr. Don is gevestigd aan de Demmersweg 136, 7556 BN in Hengelo. Kijk ook op de website: www.cliniquedokterdon.nl

Paasshow bij Mango Mobility

ALMELO - Mango Mobility in Almelo maakt het aanschaffen van een nieuwe scootmobiel extra aantrekkelijk tijdens Pasen. Er zijn op tweede paasdag mooie kortingen te pakken.

Het voorjaar is weer in volle gang, dé tijd om er weer op uit te trekken. Een scootmobiel kan helpen om mobiel te blijven in ieder jaargetijde. Mango Mobility laat u graag kennismaken met de vele mogelijkheden tijdens de paasshow op tweede paasdag. Dit is de grootste paasshow op het gebied van elektrische mobiliteit! U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Einsteinstraat 8A in Almelo.

Kortingen
Bezoekers kunnen profiteren van spectaculaire kortingen op de huidige voorraad. Als voorbeeld: u schaft de Tiger 4 scootmobiel aan voor 2.999 euro, afgeprijsd van 3.598 euro. Daarnaast profiteert u van leeftijdskorting bij aankopen vanaf 999 euro. De Tiger 4 is voorzien van luxe wielvering, een comfortabele stoel, verstelbare armleuningen, stuurkolom en komt compleet met een onderhoudscontract van 1 jaar én een accessoire cadeau.

Service en onderhoud
Mango Mobility staat bekend om de uitstekende service en goed advies, zowel voor als na de aankoop. Ook voor het onderhouden van uw kostbare scootmobiel bent u aan het juiste adres. Mango Mobility heeft ruim tien jaar ervaring in elektrische mobiliteit. Met goed preventief onderhoud blijft u altijd mobiel, met een eigen pechhulp wanneer er onverhoopt tóch iets mis gaat. Zo kunnen zij uw voertuig zelfs ter plaatse repareren.

Kom langs
Mango Mobility, gevestigd aan de Einsteinstraat 8A in Almelo. Bel met: 0546 - 45 32 96. Kijk ook op: www.mangomobility.nl/winkels/almelo

De paas-inbraak

TWENTE - De komende week gaan veel Nederlanders op pad; voor familiebezoek of enkele dagen er even lekker tussenuit. Het is dan belangrijk om alert te zijn op het risico van een paas-inbraak.

Inbrekers maken dankbaar gebruik van de kerst- en paasdagen en vakanties; momenten waar meer mensen langer van huis zijn en de alertheid wat minder is. Helaas is er ook rond Pasen altijd een duidelijke piek te zien qua inbraken. De politie adviseert om ramen en deuren goed te sluiten en gebruik te maken van degelijke sloten. Ook het gebruik van tijdschakelaars op verlichting geeft woningen een meer bewoonde indruk om in ieder geval gelegenheids-inbrekers af te schrikken.

Bel 112
Het is verstandig om in ieder geval uw buren in te lichten wanneer u enkele dagen er op uit gaat. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden voor eventuele verdachte situaties. Ziet u iets verdachts in uw straat of buurt? U mag bellen met het alarmnummer 112. Zo komt de politie namelijk sneller ter plaatse, wat de pakkans voor inbrekers vergroot.

De Grolsch Veste blijft komende 10 jaar naam van het stadion

ENSCHEDE - FC Twente en Koninklijke Grolsch verlengen hun langdurige samenwerking met nog eens 10 jaar. Afgelopen maandag werden de handtekeningen gezet onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Grolsch blijft daarmee tot medio 2030 als sponsor én naamgever van het stadion verbonden aan de club. FC Twente en Grolsch zijn al bijna 54 jaar met elkaar verbonden in een partnerschap. Trots op de regio, de fans, de club en het bier is wat de twee samenbrengt.

Paul van der Kraan, Algemeen Directeur FC Twente: "We zijn trots dat Grolsch en FC Twente de samenwerking verder voortzetten. Dat Grolsch ook voor de komende 10 jaar naamgever van het stadion blijft, geeft aan dat er van beide kanten veel vertrouwen is. Grolsch is vanaf de oprichting van de club in 1965 nauw verbonden aan FC Twente, Grolsch is diepgeworteld in de regio. Ook in de afgelopen moeilijke periode, die hopelijk achter ons ligt, kon de club altijd op de steun van Grolsch rekenen. FC Twente en de supporters zien uit naar de komende 10 jaar."

Paasparty Bentelo

BENTELO - Vrijwilligers van PJO-HAJO Bentelo organiseren ook dit jaar weer de drukbezochte Paasparty.

Dit jaar kunt u zich uitleven in de vier verschillende feesttenten die op het terrein te vinden zijn. In de tent 'Paashazes' kunt u terecht voor Nederlandstalige muziek. 'Rock 'n Old' is het thema van de tweede tent, waar hits te horen zijn uit de jaren 60, 70 en 80. 'Boogie Base' is het thema van de derde tent en 'Dance Vibes' is geschikt voor echte party animals die niet bang zijn om helemaal los te gaan. Bestel uw e-tickets op paasparty.pjo-hajo.nl.

Gordon & Paddy

GOOR - Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes is een kinderfilm met liefdevolle details.

Paddy is een jonge muis en wil graag inspecteur bij de politie worden. Ze krijg de kans om zich te bewijzen als de huidige inspecteur Gordon met pensioen gaat. Wanneer er twee kinderen worden vermist, is een angstaanjagende vos de hoofdverdachte. Maar is de vos wel echt de verdachte? Paddy probeert de waarheid te achterhalen en de kinderen te redden. De film wordt op 23 april om 15.00 uur getoond in De Reggehof. De kosten zijn €3,-.

Medisch Centrum Best

GOOR - De voorstelling 'Medisch Centrum Best' is gebaseerd op de ziekenhuisserie 'Medisch Centrum West' uit de jaren 90.

Kom voor een hilarische avond naar deze voorstelling op 25 april om 20.00 uur. Maak kennis met de strenge hoofdzuster die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. 'Medisch Centrum Best' speelt zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland. Aan het eind van de avond zult u de zaal als herboren verlaten. Bestel snel uw kaartjes voor €25,- op www.reggehof.nl.

Rectificatie Palmexpert

GIETHMEN - In de vorige editie stond vermeld dat de Palmexpert op beide paasdagen geopend is. Deze informatie is niet correct. Palmexpert heeft op tweede paasdag een open dag met vele activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur aan de Koedijk 9a.

Column: Emotionele verhalen laten je niet koud

Toen ik advocaat werd, was het nogal ongebruikelijk dat tijdens zittingen veel aandacht werd besteed aan de vermeende slachtoffers. Het strafproces draait immers om de vraag of er een strafbaar feit is gepleegd en als dat gepleegd is, wie daar dan voor verantwoordelijk is. De verdachte moet tijdens een zitting het gevoel hebben dat er nog geen beslissing is genomen over de vraag of hij of zij schuldig is.
In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Tijdens zaken die zien op levensdelicten of andere zware geweldsfeiten wordt ruim baan gegeven aan de vermeende slachtoffers of hun nabestaanden om uiting te geven aan hun verdriet. Dit zijn vaak emotioneel zwaar beladen verhalen waarbij niet zelden verbaal wordt uitgehaald naar de verdachte waarvan de rechtbank dan nog moet vaststellen of die iets verkeerd heeft gedaan.
Voor rechters zijn deze voordrachten van vermeende slachtoffers ingewikkeld, omdat zij geen blijk mogen geven van vooringenomenheid. Een rechter die overmand wordt door emoties zal in de regel moeten worden vervangen.
Voor advocaten zijn dergelijke voordrachten ook lastig. Een emotioneel betoog kan vanzelfsprekend van invloed zijn op hoe rechters een zaak zien en misschien nog wel belangrijker hoe zij de verdachte zien. Daarnaast kan ook een advocaat geraakt worden door een emotioneel verhaal. Ik heb dat zelf meegemaakt tijdens een zitting die draaide om het doodsteken van een jongen van 16. Zijn stiefbroer heeft hem gezien voor hij overleed. Hij vertelde dat hij sindsdien PTSS heeft en dat zijn leven geen zin meer had. De ouders van de overleden jongen kwamen ook aan het woord. De uiting die zij gaven aan hun verdriet, woede en frustratie over het overlijden van hun enige kind ging door merg en been.
Het voordeel in deze zaak dat ik als advocaat had was dat ik oprecht geloofde in de onschuld van mijn klant. Ik kon dus de nabestaanden aanhoren zonder dat dit voor mij van invloed was op hoe ik mijn klant verdedigde. Daarbij kon ik alleen maar vertrouwen in de objectiviteit van de rechtbank. Vertrouwen dat niet beschaamd werd bij de uitspraak, waarbij mijn klant werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank had een andere jongen schuld aan het feit en kon mijn klant het overlijden van de jongen niet worden aangerekend.
Dat wil niet zeggen dat ik niet geraakt werd door het onmetelijke leed dat de nabestaanden had getroffen. Ik heb er voor gezorgd dat mijn klant en zijn ouders niet eveneens zijn getroffen door onnodig leed.
Dat ik dit met respect voor de nabestaanden heb kunnen doen, maakt dat ik met een goed gevoel terugkijk op de zaak.

mr. Niek Hendriksen
www.strafrechtadvocaat
twente.nl

Boeiende strijd om een plek in de play-offs

Foto: Stan Wissink

ALMELO - Heracles Almelo heeft geen punten overgehouden aan het duel met Feyenoord. De ploeg van Frank Wormuth verloor zaterdag met 2-1 in Stadion Feijenoord.

Na de openingstreffer van Steven Berghuis, was het Jesper Drost die Heracles Almelo kort na de rust op gelijke hoogte schoot. Een sterke tweede helft van Heracles Almelo volgde. In de 65ste minuut moest Nicolai Jørgensen het veld verlaten nadat hij een rode kaart kreeg voor natrappen. Ondanks de numerieke minderheid, kwam Feyenoord een paar keer gevaarlijk voor het doel van Janis Blaswich, die een aantal goede reddingen verrichtte. Heracles Almelo leek zodoende een punt veilig te stellen in Rotterdam, maar toen was het wederom Steven Berghuis die roet in het eten gooide. De aanvaller van Feyenoord benutte in de slotfase een strafschop, nadat Maximilian Rossmann een overtreding maakte op Feyenoord-verdediger Eric Botteghin.

Thuiswedstrijd

Aanstaande vrijdag (19 april) speelt Heracles Almelo een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, die tiende staan op de ranglijst. Het Eredivisieseizoen nadert zijn einde en Heracles Almelo is nog volop in de race voor een plek bij de play-offs. Ondanks het verlies van afgelopen zaterdag staat Heracles Almelo nog steeds op de zesde plek, met Vitesse, Willem II en FC Groningen in de achtervolging. Het onderlinge verschil bedraagt maximaal drie punten, met nog vier speelrondes te gaan. Alles is dus nog mogelijk voor Heracles Almelo.

Kaartverkoop

Voor de wedstrijd van vrijdag zijn nog kaarten beschikbaar. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, dat betekent dat iedere Heraclied wedstrijdkaarten kan kopen voor het duel tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen. Kijk voor meer informatie op www.heracles.nl/kaartverkoop.

Volop Heracles Soccer Camps activiteiten

ALMELO - De helft van de trainingen van de Heracles Voetbalschool zit er inmiddels op. Vijftig dolenthousiaste deelnemers genoten van de eerste vijf trainingen in het Polman Stadion. Na één van de laatste trainingen voor de korte break werden de deelnemers verrast met een bezoek van de gehele selectie. Handtekeningen werden uitgedeeld en vele foto's werden genomen door de massaal toegestroomde familieleden, vriendjes en andere belangstellenden. Ook staan er weer Voetbaldagen op de rol de komende periode.

19 mei hervat de Voetbalschool de trainingen weer. Met een korte vakantiebreak en de laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior voor de boeg, kunnen de jeugdige Heraclieden even hun rust pakken. De echte liefhebbers hoeven echter niet stil te zitten met Voetbaldagen bij Excelsior'31 (29 april) en Vroomshoopse Boys (1 mei) in het vooruitzicht. Aan deze Voetbaldagen kan jeugd tussen de 6 en 15 jaar meedoen. Verbonden zijn aan één van deze clubs is niet nodig. Je kind opgeven voor een zes uur durende Voetbaldag kan nog steeds.

Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode kan er ook volop getraind worden in de regio. Meerdere Soccer Camps (driedaagse trainingssessies) zijn alweer gepland en vervolgens start in september weer de tweede editie van de Heracles Voetbalschool.

Keeperskampen

Voor de jongens en meisjes die liever de handschoenen aantrekken, zijn er ook mogelijkheden om hun vaardigheden te ontwikkelen. Parallel aan de Soccer Camps vinden er driedaagse Keeperskampen plaats deze zomer. Bij de Keeperskampen worden de doelverdedigers aan professionele keeperstrainers gekoppeld die hen de fijne kneepjes van het keepersvak gaan bijbrengen.

Meer informatie

De zwart-witte Heracles Soccer Camps karavaan zal de komende tijd dus weer door de regio trekken. Exacte locaties, tijden en overige informatie is te vinden op www.heracles.nl/soccercamps en www.heracles.nl/voetbalschool.

Pieter Konijn

DELDEN - In het Parochiehuis in de Reggezaal ziet u op het grote scherm Pieter Konijn vrolijk rond huppelen.

Op 24 april om 15.00 uur wordt de familiefilm Pieter Konijn getoond. Pieter krijgt het in de film aan de stok met zijn buurman. Het konijn plundert namelijk de groentetuin van zijn buurman voor een konijnenfeestmaal. Het verhaal van Pieter Konijn is erg spannend, maar ook vooral verterend. De film is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar. U betaalt hiervoor €3,- per persoon.

Koningsnacht

HENGELO - Het Pastorieplein kleurt op 26 april oranje!

De café's die zich aan de Pastoriestraat bevinden bundelen hun krachten samen om er een geweldige Koningsnacht van de maken. Er is onder andere live muziek van KRISPY, 90's, 00's en NOW muziek van DJ Joop en DJ Ray La Ford & DJ Brozus. Het zal een gezellige Koningsnacht worden!

Buitenrit

MARKELO - Manege Snorrewind organiseert een tweetal buitenritten door de natuur van Markelo.

Op Tweede Paasdag om 8.30 en 11.00 uur starten de twee buitenritten. Hierbij zal de tocht plaatsvinden door de Twentse natuurgebieden rondom Markelo, Holten en Rijssen. Iedere paardenliefhebber kan zich voor deze rit inschrijven. Inschrijving kan bij Manege Snorrewind, 0546-361471 of via lessen@snorrewind.nl.

Bohemian Rhapsody

DIEPENHEIM - Woensdagavond 24 april wordt de film Bohemian Rhapsody getoond, met een verpletterende ode aan Queen.

De Britse rockband Queen wordt in deze biografische film weergegeven. De film werd onder meer genomineerd voor twee Golden Globes en vijf Oscars. Daarnaast heeft de film al ruim twee miljoen bezoekers getrokken in Nederland. De film vertelt het verhaal van de zanger Freddie Mercury evenals de snelle opkomst van de band. Zijn grote passie voor muziek werd ontdekt in Engeland, waar hij is uitgegroeid tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. Ze schrijven vervolgens het wereldberoemde nummer Bohemian Rhapsody, wat een daverend succes werd. U kunt de film op 24 april om 20.00 uur zien in Cultuurcentrum Herberg de Pol. Om de film te kunnen zien betaalt u €7,50.

Fanplein geopend bij thuiswedstrijden

ALMELO - Heracles Almelo opent komende vrijdag het Fanplein, een plek waar supporters samenkomen in aanloop naar de thuiswedstrijd. Het plein is vrij toegankelijk voor alle supporters van Heracles Almelo en bevindt zich op het terrein van het Polman Stadion, vlak voor de FanServiceShop.

Op het Fanplein staan stands waar hapjes, drankjes en fanartikelen verkrijgbaar zijn. Ook is er muziek en een groot videoscherm. Het Fanplein opent vrijdag om 18.00 uur, twee uur vóór de aftrap van Heracles Almelo - sc Heerenveen.

Iedere thuiswedstrijd

Heracles Almelo heeft de intentie om het Fanplein bij iedere thuiswedstrijd te faciliteren. In overleg met de Gemeente Almelo is besloten een proef te draaien bij de resterende thuiswedstrijden in de competitie van dit seizoen. Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (Goede Vrijdag 19 april) is er ook een Fanplein bij Heracles Almelo - Excelsior op zondag 12 mei. Het Fanplein is vanaf twee uur voorafgaand aan de te spelen wedstrijd tot aan de aftrap van de wedstrijd toegankelijk. Heracles Almelo faciliteert het Fanplein in samenwerking met Almelounge.

De Aadijk fleurt uw tuin op

ALMELO - Tuincentrum De Aadijk heeft de deuren van de kwekerij weer voor u geopend. Jaarlijks verkopen zij veel perkplanten en kuipplanten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers genieten van de enorme bloemenweelde in de kassen van de kwekerij.

De kas is vanaf half april weer geopend, waarbij er diverse perkplanten, zaaigoed, kuipplanten, hanging basket, vaste planten en heesters worden verkocht. Daarnaast kunt u ook alle aanverwante artikelen zoals tuingereedschap, potgrond en bemesting in het tuincentrum vinden. De vriendelijke medewerkers staan graag voor u klaar om u te voorzien van het beste advies.

Hovenierswerk
Naast het verkopen van planten en bloemen, voert De Aadijk ook hovenierswerkzaamheden uit. Hierbij kunt u denken aan de aanleg van een nieuwe tuin en het onderhoud ervan. De medewerker zal vrijblijvend bij u langskomen om te kijken welke tuinwensen u heeft. Het vakkundige team tovert vervolgens een mooie tuin die aansluit bij uw wensen.

Biologisch
Wist u ook al dat tuincentrum De Aadijk het gehele jaar door biologische groenten, aardappelen en fruit verkoopt? Zo kunt u in ieder jaargetijde genieten van heerlijke producten.

Meer informatie
Tuincentrum De Aadijk nodigt u van harte uit om een kijkje te nemen in de kwekerij aan de Almeloseweg 75. U kunt meer informatie vinden op hun website: www.tuincentrumaadijk.nl of op hun Facebookpagina. Het bedrijf is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

Vakmanschap en breed assortiment bij HD Interieurs

RIJSSEN - Een mooi interieur is een aangename plek om te verblijven. En bij een behaaglijk interieur gaat het niet alleen maar om het meubilair. Het gaat om het totaalplaatje: van de vloer tot de gordijnen, van de trapbedekking tot de binnenzonwering. HD Interieurs in Rijssen en Vriezenveen helpt u graag om uw droominterieur te verwezenlijken!

HD Interieurs is al sinds 1994 een begrip in Rijssen-Holten en omstreken. Zij leveren vakwerk en woningstoffering in stijl. U mag dan ook rekenen op vakmanschap en perfecte service. Zo beschikt het bedrijf over eigen stoffeerders met veel vakkennis. De klant van tegenwoordig is veeleisend; en terecht. Omdat de wensen voor het droominterieur vaak heel specifiek zijn, biedt HD Interieurs u de grootst mogelijke selectie van materialen aan. Zo is er een immense PVC-showvloer van ruim 200 vierkante meter. Ook zijn er meerdere laminaatvloeren te bewonderen. Uiteraard is er op het gebied van woningstoffering ook een haast eindeloze selectie materialen en afwerkingen te zien. Dit alles met als doel om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het eindresultaat.

Vloeren
Een mooi interieur begint bij de basis; een mooie vloer dus. Er is veel te koop tegenwoordig, waarbij voor iedere smaak en interieur een passend aanbod te vinden is. Zo kunt u kiezen voor een behaaglijk tapijt, een onderhoudsvriendelijke en veelzijdige vinyl vloer of een laminaatvloer, van modern tot rustiek. Zo levert HD Interieurs laminaatvloeren van bekende merken zoals Ambiant, Balterio, Saffier en Berry Aloc. De ervaren interieuradviseurs kunnen u helpen met de juiste keuze. En uiteraard dragen zij ook zorg voor professioneel leggen van deze vloeren.

Licht en donker
Het licht is ook bepalend voor de sfeer in uw interieur. Het gaat hierbij om het vinden van de balans; zo kan een goede binnenzonwering helpen bij het regelen van de lichtinval en het ruimtegevoel in huis. Bovendien biedt dit bescherming tegen warmte en kou voor een aangenaam binnenklimaat. Gordijnen zijn eveneens een sfeervolle toevoeging aan het huis. Zeker wanneer de woning een laminaat- of PVC vloer heeft, dragen gordijnen ook bij aan de zachte 'finishing touch' van het interieur. Er is een ruime selectie gordijnen te vinden, van speels tot elegant en klassiek. En uiteraard allemaal op maat te maken door HD Interieurs.

Kom langs
HD Interieurs is gevestigd aan de Fahrenheitstraat 1 in Rijssen en Westeinde 660 in Vriezenveen. Kijk ook op: www.hdinterieurs.nl Op tweede paasdag zijn beide vestigingen geopend en ontvangt u 20 procent korting op binnenzonwering.

Zomers genieten in uw eigen zwembad?

TWENTE - Afgelopen zomer was het zweten geblazen. Met de recordbrekende temperaturen was het voor veel Twentenaren een uitdaging om verkoeling te vinden. Wie wat meer ruimte heeft in de achtertuin kan overwegen om een bovengronds- of zelfs professioneel aangelegd zwembad te laten installeren. Waar moeten we dan zoal aan denken?

Zwemmen is niet alleen een mooie manier om voor verkoeling te zorgen, het is ook nog eens erg gezond. Voor de liefhebber die zowel wil zwemmen als ook nog wat wil werken aan zijn cardio, kan een bad met ingebouwde stroming een ware uitkomst zijn.

Bovengronds bad
Bovengrondse zwembaden zijn er in veel soorten, maten en prijsstellingen. Het voordeel van een bovengronds bad is dat u het gemakkelijk op kunt zetten op een vrije ruimte, zonder graafwerkzaamheden of een vergunning. Veel van deze baden zijn relatief makkelijk op te zetten en af te bouwen, maar veel eigenaren laten ze liever permanent staan. Het nadeel is wel dat zij een kortere levensduur hebben ten opzichte van een bouwkundig zwembad, dat ze goed zichtbaar zijn in de tuin en veel warmte verliezen door wanden.

Bouwkundig bad
Wie een tuin heeft van het grotere formaat én bereid is een wat grotere investering te doen kan kiezen voor een bouwkundig zwembad in de grond. Relatief duur qua plaatsing door het graafwerk en het is een aardige klus om een betonnen bad prefab aangeleverd te krijgen. Belangrijk aspect is ook dat u voor de aanleg van een bad van meer dan dertig vierkante meter oppervlakte - klinkt groot, is klein - een vergunning nodig hebt. Een ondergronds bad is wel een investering die meerwaarde geeft bij de eventuele verkoop van het huis. Koop een bad wel met het oog op langer woongenot: een betonzwembad heeft minimaal tien jaar garantie en een kunststof monoblock bad tot wel 30 jaar.

Sportieve uitdaging
Zowel boven- als ondergrondse baden zijn ook leverbaar met leuke extra's tegenwoordig. Zo kunt u ook kiezen voor een bad met een ingebouwde stroming. Deze zogenaamde 'oneindige zwembaden' laten u baantjes trekken op een relatief kleine oppervlakte; de stroming zorgt dat u op uw plek midden in het bad blijft. Voordeel van zo'n bad is dat het relatief klein kan zijn; tot wel 2 bij 4 meter. Niet zo praktisch als je met de hele familie in het buitenzwembad wil, maar het biedt wel mogelijkheden voor de kleinere tuin en sportieve zwemmer. Deze variant van baden is ook binnen te plaatsen.

Genieten in een heerlijk Relaxfauteuil

HENGELO - Af en toe zijn we allemaal toe aan een avondje voor de buis hangen. Een doorgezakte bank of oude stoel is dan niet de fijnste keuze. Fauteuil Plaza helpt u graag met het vinden van een echte 'relaxfauteuil' zodat u weer plezier gaat beleven aan een avondje TV.

Fauteuil Plaza is al acht jaar gevestigd aan de Vosboerweg 7A in Hengelo. In de showroom is er veel keuze in vaste en draaistoelen. Naar wens samen te stellen in leer of stof en met een handmatig of elektrisch verstelsysteem. Dankzij een oplaadbaar accusysteem past de stoel overal, zonder snoeren. De oubollige, grote relaxstoel is verleden tijd dankzij nieuwe, slanke ontwerpen. De stoelen worden op maat gemaakt, voor verrassend lage prijzen. U heeft al een relaxstoel voor 298 euro. Alle stoelen zijn van Deense en Nederlandse merken en gemaakt in de EU. Uw stoel wordt geleverd zonder bezorgkosten, met 2 jaar garantie. Kijk voor meer informatie op www.fauteuilplaza.nl. Fauteuil Plaza is Tweede Paasdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Zij zijn te vinden aan de Vosboerweg 7A in Hengelo.

VIRO Criterium Cup Twente breidt uit

RIJSSEN/NIJVERDAL - De VIRO Criterium Cup Twente, het klassement over wielercriteriums in de regio, breidt uit. Waar in 2018 vijf wedstrijden tot de cup behoorden, zijn dat er dit jaar twee meer. Naast de wielerrondes van Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn nu ook Dwars deur Riessen op vrijdag 3 mei en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september op het programma te vinden. Er komt meer nadruk op de categorie Amateurs te liggen, maar ook de elite/beloften mannen en vrouwen rijden om de VIRO Criterium Cup Twente.

In Rijssen wordt aan de vooravond van de Ronde van Overijssel een criterium voor amateurs verreden. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar voor een hoger prijzenschema gaan rijden. Ook rijden de amateurs alle zeven wedstrijden. Voor de elite/beloften mannen gaat de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar over de wielerrondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, maar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun eigen klassement. De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie.

Spanning tot het einde

Tijdens alle wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints te rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke tien ronden gesprint om de punten.

Programma VIRO Criterium Cup Twente:

Vrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs
Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs
Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen
Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen
Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs

VIRO

VIRO is een internationaal ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor vele opdrachtgevers in de industriële sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn Industriële Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend bureau.

Fietsend de Mont Ventoux op voor stichting Join4Energy

HENGELO - Jacinta Mensink en Rayco Morsink gaan een bijzondere uitdaging aan voor een zeer goed doel. Het duo gaat per fiets de Mont Ventoux beklimmen om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Het geld komt ten goede aan de stichting Join4Energy die zich inzet voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Aanleiding was een verhaal in de Volkskrant over Finn, een jongen die leidt aan een stofwisselingsziekte. Dit heeft een grote impact: hij heeft moeite met eten, last van extreme vermoeidheid maar ook hoofd-, buik- en spierpijn. Het aangrijpende verhaal was voor Rayco en Jacinta aanleiding om een persoonlijke uitdaging aan te gaan.

De tocht
Op zaterdag 15 juni beklimmen zij de Mont Ventoux, oftewel de 'kale berg' in Frankrijk. Zij doen dit onder de naam: " Team VKS energy', wat staat voor Volwassene Kind Stofwisselingsziekte. Jacinta doneert daarnaast zelf ook wat extra energie; zij fietst namelijk zelfs helemaal van Hengelo naar de Mont Ventoux! Een bijzondere prestatie dus, met als doel om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit thema.

Join4Energy
De stichting Join4Energy bestaat 10 jaar. Zij zamelen fondsen in om onderzoek en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van behandelmethoden om deze stofwisselingsziekten te bestrijden en mogelijk te genezen. Het doel is tweeleden: de ziekte stoppen en de kwaliteit van leven maximaliseren.

Sponsoren
De afgelopen tijd waren Jacinta en Rayco al druk bezig om sponsoren te werven voor deze actie; het doel was om minimaal 1.000 euro sponsorgeld bijeen te zamelen voor de deelname. Ook nu zijn donaties voor dit zeer goede doel van harte welkom. "Op deze manier hopen we een mooi bedrag in te zamelen en een kleine bijdrage te leveren aan onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen met een energiestofwisselingsziekte." Uw bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer: NL18 SNSB 0874 6689 13. ?Bij overmaking van een bedrag volgt de tekst: we kunnen niet controleren of de naam bij de IBAN hoort. Is alleen een waarschuwing, maar klopt wel. Mocht u een bijdrage willen leveren dan graag voor 1 mei, omdat van elke deelnemer gevraagd wordt om dan het sponsorbedrag opgehaald te hebben.

Meer informatie
Kijk voor meer info: www.join4energy.nl/mont-ventoux/event/1/heroes

Lammetjesdag voor Alpe d'HuZes

HENGEVELDE - Op tweede paasdag organiseert het Big Challenge team van ForFarmers een leuke dag voor de gehele familie op het geitenbedrijf van de familie Veelers. De opbrengsten gaan naar volledig naar Alpe d'HuZes. Hiermee helpt u mee kanker de wereld uit te helpen!

De dag begint met een mogelijkheid een paasbrunch te nuttigen. Van 11.00 tot 13.00 uur staat in de gezellige "Schöppe" een uitgebreid paasbuffet voor u klaar! Volwassenen betalen voor dit buffet 15 euro per persoon, kinderen van 4-12 jaar 7,50 euro en de kleintjes tot en met 3 jaar mogen gratis mee. Indien u van de brunch gebruik wil maken, verzoeken zij u tijdig aan te melden! Dit kan via het emailadres: ruud.vanwee@forfarmers.eu. Hierbij geldt: vol=vol! Vanaf 13.00 uur is de boerderij geopend voor een bezoek. Voor de kinderen zijn diverse activiteiten, zoals skelter rijden, lammetjes knuffelen, een grote zandbak, geit melken (met leuke prijzen), spijkerbroek hangen. En er is ook een bulkwagen van ForFarmers aanwezig, waar u een foto in mag maken. Tevens kunt u vanuit de skybox de geiten bekijken! Op diverse plaatsen op het melkgeitenbedrijf zullen mensen zijn om uitleg te geven. Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens. Er is voldoende aanwezig om de dag door te komen. Entree bedraagt 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Adres: Vondersweg 2 te Hengevelde.

'Timemanagement voor werkzoekenden'

HENGELO - op dinsdag 23 april reikt Fanny Molenwijk, trainer in persoonlijke effectiviteit, tijdens de workshop 'Timemanagement voor werkzoekenden' methodes aan om effectief met tijd om te gaan. De workshop wordt georganiseerd door Renate Mensink, eventmanager bij DeBroekriem.

Fanny leert de deelnemers het verschil te zien tussen urgente en belangrijke taken. Deelnemers leren de juiste prioriteiten te geven aan datgene wat ze willen (en soms moeten) doen en wat het betekent om écht pro-actief te zijn. Ook zullen de deelnemers ontdekken hoeveel hernieuwde energie en enthousiasme dit oplevert, juist tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan.

Locatie en aanmelden
De workshop 'Timemanagement voor werkzoekenden' vindt plaats op dinsdag 23 april 2019 van 10.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek aan de Beursstraat 34 te Hengelo. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via https://www.debroekriem.nl/event/timemanagement-voor-werkzoekenden-4/.

Over DeBroekriem
DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers.

17 / 24

PaasMotorShow bij MotoPort Hengelo

HENGELO - Laat je verrassen tijdens de PaasMotorshow van MotoPort Hengelo! Maak tijdens dit Paasweekend een proefrit op een motor en informeer naar de inruil- en/of financieringsmogelijkheden. Alle nieuwe en gebruikte modellen staan in de showroom op je te wachten.

Zoek in onze showroom en onze kleding- en accessoireshop naar de paaseieren die de Paashaas zelf verstopt heeft en maak daarmee kans op leuke prijzen. We hebben de grootste keuze aan motorhelmen van Nederland. In onze World of Helmets kun je ongestoord de nieuwste modellen komen passen en je laten adviseren. Een goed passende helm is immers van groot belang voor uw veiligheid op de weg en bescherming bij een eventuele val. Het loont dan ook om goed advies in te winnen en meerdere helmen uit te proberen. Veel van onze helmen zijn tijdens het Paasweekend extra voordelig geprijsd.

Probeer het!
Try the bike, geef je vriend of vriendin, man of vrouw, of jezelf een 'try the bike' cadeau. Een eerste rijles op een afgesloten terrein in samenwerking met VTT Rijopleidingen. We starten vanaf MotoPort Hengelo, aanmelden kan via info@motoporthengelo.nl. Kortom, genoeg te zien en te beleven. Een mooie kennismaking!

Kom langs
We kijken uit naar je komst! We zijn maandag 22 april geopend van 12.00 tot 17.00 uur. MotoPort Hengelo is gevestigd aan de Enschedesestraat 210 in Hengelo. Kijk ook op: www.motoporthengelo.nl

Maak kennis met Suzuki en Subaru bij Autobedrijf Zuithof

Foto: Autopaper

BORNERBROEK - Autobedrijf Zuithof heeft al bijna vijftig jaar ervaring met de verkoop van Japanse auto's. Zo is het dé zes-sterren Subaru-dealer voor heel Twente. Sinds een half jaar zijn zij ook gespecialiseerd in Suzuki.

Tijdens de paasshow kunt u kennismaken met beide merken én profiteren van leuke kortingsacties. Zo zijn er rond de 15 á 20 jonggebruikte Suzuki-modellen op voorraad; diverse uitvoeringen van 3 maanden tot een jaar oud. Zo schaft u een bijna nieuwe auto aan, flink onder de nieuwprijs. Kom langs voor een vrijblijvende proefrit in bijvoorbeeld de Suzuki Swift of de Suzuki Jimny. Uiteraard is er ook een mooie selectie nieuwe en occasion Subaru's te bekijken. Vraag ook naar de voorwaarden voor bijvoorbeeld een aantrekkelijke private lease! Tijdens de paasshow op donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en maandag 22 april profiteert u van leuke kortingen. Bij aanschaf van een nieuwe Subari ontvangt u een gratis trekhaak ter waarde van 1.095 euro. Koopt u een gebruikte Subaru van minimaal 4.500 euro? Dan ontvangt u een gratis Multichip ter waarde van 415 euro. Afgelopen maand las u hier al over de vele voordelen, óók voor een nieuwe auto. Deze makkelijk te installeren chip biedt nog betere prestaties én een lager brandstofverbruik. De chip is ook makkelijk mee te nemen naar een andere auto.

Service voorop
Naast de aanschaf van uw auto is ook onderhoud erg belangrijk. Autobedrijf Zuithof voert dan ook het onderhoud en reparaties aan uw Suzuki, Subaru of ander merk uit naar de hoogste kwaliteitseisen. Zij beschikken over een eigen schadeafdeling en ook bijvoorbeeld airco-service is mogelijk. Klanten krijgen ook de beschikking over een leenauto bij werkzaamheden.

Kom langs
Autobedrijf Zuithof ontvangt u graag tijdens de paasshow. U bent op donderdag 18 april welkom van 09.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 19 april van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag 20 april van 09.00 tot 17.00 uur en op tweede paasdag bent u welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Autobedrijf Zuithof is gevestigd aan het Tusveld 15 in Bornerbroek. Kijk ook op: www.zuithof.nl

Lada stopt in west-Europa

TWENTE - Het is het einde van het tijdperk; de Lada verdwijnt definitief van de Europese wegen. Het merk ziet zich genoodzaakt om te stoppen met de verkoop van de kenmerkende Russische auto's die vaak doelwit waren van menig flauwe grap.

Het merk is al een tijdje niet meer in Nederland verkrijgbaar, maar in Duitsland worden de auto's nog wel verkocht. In Nederland was het merk vooral in de jaren '80 en '90 nog relatief bekend én berucht. Lada bleef de afgelopen jaren wel auto's doorontwikkelen waardoor het beeld van Lada bij veel lezers wellicht sterk achterhaald is. Zo kunnen Duitse kopers naast de stoere 4x4 Taiga ook de Vesta, Vesta SW en Vesta SW Cross kopen; moderne sedan, station en crossover, waarbij zeker de laatste ronduit stijlvol genoemd mag worden. Duitse kopers rijden al een Vesta SW Cross vanaf 16.590 euro. Voorzien van de meeste gemakken die we in een moderne auto zouden verwachten, zoals het touchscreen-navigatiesysteem, achteruitrijcamera en meer.

Strengere eisen
Volgens eigenaar van Lada, Autovaz zijn met name de steeds strengere milieu-eisen in Europa de oorzaak achter het stoppen. Europese landen zijn steeds strenger geworden op het gebied van schadelijke uitstoot, waar Lada helaas nog wel minder scoort dan westerse merken.

Liefhebbers
Hoewel Lada altijd doelwit was van veel flauwe moppen kent het merk toch ook vele fanatieke fans die met name de jaren '80 Sovjetunie-modellen nog een warm hart toedragen. Zo zullen ook de fans van de Lada Club Nederland - www.ladaclub.nl - ongetwijfeld een traantje wegpinken wanneer de laatste Lada bij de laatste Europese dealer verkocht is.

Update uw kaartmateriaal

TWENTE - De vakantieperiode staat weer voor de deur. Zeker voor de automobilist die wat verder weg gaat, is een navigatiesysteem tegenwoordig erg belangrijk. Deze kan u goed helpen om uw weg te vinden naar een mooie vakantiebestemming. Maar... hij kan u óók juist de verkeerde kant op wijzen.

Veel mensen kopen een auto met navigatiesysteem of een los navigatiesysteem en blijven dit gebruiken zonder het kaartmateriaal te updaten. Dit is jammer, want hiermee loopt u toch wel een zeker risico qua navigatieperikelen. Denk u eens in hoeveel werkzaamheden wel niet verricht worden aan de Nederlandse wegen. Hetzelfde werk gebeurt ook onderweg naar uw vakantiebestemming. HIerdoor kan kaartmateriaal niet altijd meer actueel zijn; wegen zijn afgesloten, verlegd of er zijn misschien zelfs wel nieuwe wegen bijgelegd sinds uw kaartmateriaal uitgegeven is.

Investering
Voor veel fabrikanten geldt dat u gedurende een periode na aanschaf gratis aanspraak kunt maken op updates van uw kaartmateriaal. Het is dan ook verstandig om dit bij te houden; vaak moet u later namelijk betalen voor het actueel houden van kaarten. Sommige fabrikanten zoals TomTom bieden daarom ook een vaste updateservice aan, waarbij u vier keer per jaar nieuwe kaartupdates kunt installeren. Het updaten van kaartmateriaal is niet alleen goed qua de veranderende wegen, ook andere verkeersregels en bijvoorbeeld snelheidsbeperkingen veranderen continu. Daarnaast is de toevoeging en actualisatie van 'points of interest' handig. Vergeet natuurlijk ook uw fysieke wegenkaarten niet; deze zijn absoluut onmisbaar wanneer er onverhoopt toch iets mis gaat met uw navigatiesysteem.

Eén is geen
Vanuit de Scouting kennen veel mensen nog wel fenomeen 'altijd voorbereid zijn'. Net zoals menig padvinder altijd een kompas bij zich heeft, is ook een fysieke kaart of - modern - kaartmateriaal op uw telefoon een goede manier om toch voorbereid te zijn op eventuele problemen.

Fastned naar de beurs voor meer investeringsruimte

DEVENTER - Het bedrijf Fastned gaat naar de beurs. Hoewel aandelen en beursnieuws doorgaans niet zo spannend zijn, is het toch goed nieuws voor de automobilist: dit bedrijf specialiseert namelijk in de plaatsing van snellaadstations voor elektrisch rijden.


Het bedrijf heeft al een beursnotering op de 'alternatieve' Nxchange, maar de ambitie is nu om dit jaar een notering aan de Euronext te krijgen. Hiermee zijn de aandelen ook voor het brede publiek te koop. Met het verkopen van aandelen krijgt het bedrijf een belangrijke financiële injectie. Dit geld is ook echt nodig om de komende jaren nog meer snellaadstations in heel Europa aan te kunnen leggen. Op dit moment beschikt Fastned over 91 snellaadstations in ons land en in Duitsland. Er liggen ook al plannen voor stations in andere landen, waaronder Frankrijk en België.

Uitdaging
De groei van elektrisch rijden was groot de afgelopen jaren, waardoor ook het klantenbestand van Fastned fiks groeide. Het bedrijf moest hierdoor wel leningen aangaan om te kunnen investeren. Een beursgang is uiteraard een uitdaging op zich, aangezien je hiermee ook een stukje controle over je eigen bedrijf uit handen geeft. Maar het is een uitdaging die Fastned graag aan lijkt te gaan. Volgens een interview van RTL Z met directeur Michiel Langezaal verwacht het bedrijf een snelle omzetstijging wanneer 1 tot 1,5 procent van de auto's elektrisch is.

De toekomst
De groeiende populariteit van elektrisch rijden biedt dus mooie kansen voor dit Nederlandse bedrijf, hoewel uiteraard ook anderen deze trend zien en hier op in willen spelen. Zo verloor Fastned in januari vorig jaar een rechtzaak, waardoor ook anderen laadpalen mogen plaatsen op locaties waar Fastned vergunningen voor heeft gekregen. Zo is ook het bedrijf MisterGreen bezig om snellaadstations te plaatsen. Verder zijn ook overheden en bedrijven steeds actiever om op eigen gelegenheid en kosten laadpalen aan te leggen in de steden en kernen. Hoe de toekomst van het snellaad-bedrijfsmodel er ook uit komt te zien: de elektrisch rijders van de toekomst hoeven waarschijnlijk niet ver te zoeken naar een laadpunt.

Het motorseizoen begint bij Motorservice Stijner

ENSCHEDE - De eerste zonnige dagen van dit jaar zijn al weer een feit. Ook de motorrijder ontwaakt weer uit de winterslaap. Motorservice Stijner aan de Hendrik ter Kuilestraat 165 in Enschede is sinds jaren een gerenommeerde naam voor motorliefhebbers, en velen hebben de weg naar het bedrijf dan ook reeds gevonden.

Het blijven drukke tijden, want het nieuwe motorseizoen begint alweer aardig op gang te komen en velen lieten voordat ze weer de weg opgingen hun motor controleren door de vakman. Voor diegene die dat nog niet heeft gedaan; hiervoor kunt u uiteraard nog terecht bij Motorservice Stijner. Het bedrijf richt zich voor een groot deel op onderhoud, reparatie en schadeherstel van motoren, maar ook verkoopt het bedrijf motoren en motoraccessoires zoals bijvoorbeeld kleding. 'In principe kunnen wij alle motoren nieuw leveren', zegt Edgar Stijner. 'Daarnaast bieden wij tal van occasions aan.'

Goed onderhoud
Het onderhoud van motoren is in de afgelopen jaren behoorlijk complexer geworden. In de moderne werkplaats van Edgar Stijner zijn vrijwel alle problemen op te lossen. 'We hebben onder meer de modernste uitleesapparatuur', zegt Stijner. Die ook extra attentie geeft aan de staat van de banden. 'Zeker als een motor een tijd heeft stilgestaan, is een bandencontrole van het grootste belang voor de veiligheid', weet Stijner. Die ook dit seizoen weer veel motorrijders van dienst zal zijn. Wie in de vakantie erop uit trekt met de motor, is voor advies en onderhoud uiteraard bij Motorservice Stijner aan het juiste adres. Laat de vitale onderdelen nakijken en vergeet dus ook de banden niet, voordat u gaat toeren. En mocht u toe zijn aan nieuwe banden? Ook hier kunnen zij u van passend advies voorzien.

Kom langs
Bij Motorservice Stijner zijn er ook dit voorjaar weer genoeg aanbiedingen. Het loont dus zeker om eens langs te komen in de showroom in Enschede. Volg Motorservice Stijner op Facebook en surf ook eens naar www.motorservice-stijner.nl.

Het spook van de IKEA

Mijn vrouw wordt er soms gek van, rijd ik weer naar het einde van die grote IKEA parkeerplaats om onze auto stil en verlaten te parkeren. Liefst niet naast andere auto's en ook niet op een plek waar je een minuut later een heel gezin uit een beetje SUV ziet stappen. En zeg nou zelf, hoe vaak ben je niet teruggekomen bij je auto na een dagje shoppen om te ontdekken dat er een parkeerdeuk in die blinkende bolide van jou is achtergelaten. Vandaag de dag is het heel gewoon dat er geen briefje achtergelaten wordt door de veroorzaker. Het zou die veroorzaker namelijk eens no-claim korting kunnen gaan kosten als de verzekering wordt ingeschakeld.

Nu is het wel zo dat een modern autoschadeherstelbedrijf voor relatief weinig geld zogenaamd 'spotrepair' kan uitvoeren, zodat overspuiten niet nodig is. Ik heb er in de afgelopen jaren meermaals gebruik van gemaakt. Maar toch, het is schade waar je niet zelf verantwoordelijk voor bent. Hoezeer die rekening dan ook mee kan vallen, het blijft zuur. Als ervaringsdeskundige heb ik ook een aantal tips. Het is bijvoorbeeld beter om je auto juist niet te ruim naast een andere auto te parkeren. Hoe meer ruimte er is om een autodeur te openen, hoe groter de hoek is waarin de deur uit kan slaan en des te 'scherper' kan die deur dan in jouw auto terechtkomen. Maar ook parkeren naast hoge SUV's zorgt voor meer 'raakkansen' buiten de bekende rubberen stootstrips, die op auto's van dezelfde hoogte zo zijn aangebracht dat ze parkeerdeukjes moeten voorkomen. Of je koopt een Citroen Cactus, die is standaard voorzien van grote plastic panelen, maar daar moet je dan weer van houden. En de laatste tip is voor mij als autogek de meest lastige, pak ook eens de fiets als je wilt gaan shoppen...

Foto: Ra-Smit Wikipedia

Veilig op weg met de caravan

TWENTE - De eerste echt warme dagen van het jaar liggen al weer achter ons; hopelijk de opmaat naar een mooie zomer. En in de zomer kiezen weer vele Nederlanders er voor om met de caravan op pad te gaan. Dit moet echter wel veilig gebeuren, wat nog lang niet altijd het geval is.

Hoewel er de afgelopen jaren een verschuiving zichtbaar is van de caravan naar de camper vanwege het grotere comfort, blijft de caravan toch nog een geliefd en oer-Hollands kampeermiddel. In Overijssel zijn ongeveer 42 caravans en campers per 1.000 inwoners te vinden, wat relatief veel is.

Caravan-check
Voor u op vakantie gaat is het belangrijk om de caravan zelf goed na te laten kijken. Er worden tegenwoordig steeds vaker caravan-checks georganiseerd in veel gemeenten, al dan niet door een lokale caravan-ondernemer of juist door de politie. Deze caravan-checks kijken naar de belangrijkste punten om veilig op weg te kunnen. Zo moet uw caravan natuurlijk voorzien zijn van goed werkende verlichting en remmen. Daarnaast is het belangrijk om onder meer de gasslangen te laten controleren. Ook wanneer uw caravan gewoon binnen staat in de opslag blijft onderhoud noodzakelijk; dit soort componenten slijten ook wanneer u ze niet gebruikt.

Beladen
Het beladen van de caravan is een kunst op zich. Veel caravans worden nog te zwaar beladen, wat een fikse boete tot 300 euro op kan leveren. Controleer dus goed hoeveel u precies mag laden in de caravan, maar ook het maximale trekgewicht van uw auto. Het goed verdelen van het gewicht is belangrijk om slingeren te voorkomen. Door middel van een kogeldrukmeter is te zien of u een goede balans hebt. Als advies geldt een kogeldruk van 5 tot 10 procent van het totaalgewicht van de beladen caravan. De maximale kogeldruk staat vaak aangegeven naast de stekkerdoos op een plaatje op de auto. U mag hier tegenaan zitten, maar niet eroverheen. Een te lage kogeldruk verhoogt het risico op slingeren. De zichtbaarheid is ook een belangrijk aspect van het rijden met de caravan. Zo is het gebruik van een deugdelijke set caravanspiegels verplicht. Zonder deze spiegels is het natuurlijk ronduit gevaarlijk om de weg op te gaan en u bent aansprakelijk in geval van ongevallen.

Check de regels
Hoewel de meeste caravanners een goed besef hebben van de Nederlandse regels kunnen deze elders in Europa anders zijn. Het is daarom belangrijk om de regels voor uw beoogde vakantieland vooraf te controleren.

Kentekenplaat foetsie: wat nu?

TWENTE - Je loopt naar de auto en er valt iets op... een kentekenplaat ontbreekt. Is hij er af gevallen of misschien wel gestolen? Het is goed mogelijk: criminelen maken dankbaar gebruik van de platen voor hun criminele activiteiten. Wat moet je doen in zo'n geval?

Wanneer één kentekenplaat weg is, kan het ook gebeurd zijn bij een ongelukje waar u zelf misschien niets van hebt gemerkt. Bijvoorbeeld een tik tegen een paaltje, of in de wasstraat. Het loont om te kijken of uw plaat wellicht ergens is gevonden.

Aangifte
Wanneer uw plaat niet meer te vinden is of er twee ontbreken is het verstandig om aangifte te doen bij de politie. Dit is niet verplicht, maar het is wel het advies van de RDW. Wanneer iemand dan iets crimineel doet met uw kentekenplaten staat u sterker in de bewijsvoering. Het is belangrijk om de platen dan zo snel mogelijk te vervangen; rijden zonder kentekenplaat mag nadrukkelijk niet.

Boetes: en dan?
Wanneer u toch boetes ontvangt die overduidelijk niet door u veroorzaakt zijn is het belangrijk om bezwaar te maken tegen de boete of rekening. U kunt de foto van uw overtreding opvragen bij het CJIB, wat hopelijk aantoont dat het niet uw voertuig is. Ook kunt u met de aangifte van de politie en bewijzen van misbruik een nieuw kentekenbewijs en nieuw kenteken aanvragen bij de RDW. Als het misbruik aangetoond is, kunt u nieuwe platen aanschaffen. Onder meer de ANWB en Bovag adviseren om de kentekenplaat extra goed vast te zetten, bijvoorbeeld met popnagels of extra schroeven. Platen in een kunststof houder zijn namelijk makkelijk te stelen door dieven.