Hart van Hengelo - Hof van Twente

12 april 2019

Hart van Hengelo - Hof van Twente 12 april 2019


Positieve reacties op plan voor marktplein

Ontwerp: West 8 Foto: West 8

HENGELO - Het marktplein in Hengelo krijgt een grootschalige herinrichting. Afgelopen week werd dan eindelijk het plan gepresenteerd aan de inwoners, ondernemers en gemeente. Kwartiermaker Gerard Cornelisse en architect Adriaan Geuze van West 8 hebben hoge verwachtingen van het plan.

Dat het marktplein wel wat sfeer kan gebruiken zal niet als een verrassing komen voor de Hengeloërs. De verwachtingen van het plan waren dan ook als gematigd positief te typeren. Des te mooier was het dat de presentatie vorige week dinsdag juist veel overtuigd positieve reacties opleverde. Waaronder bij wethouder Bas van Wakeren, die echt meerwaarde ziet voor de binnenstad: "Natuurlijk, er moet nog veel werk verzet worden maar deze eerste stap geeft veel vertrouwen!"

Geschiedenis
In de zomer van 2017 hebben de stichting Centrummanagement Hengelo, de stichting Vastgoedeigenaren Hengelo, Hengelo Promotie en de gemeente het Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad opgesteld. De binnenstadspartners; SCH, SVH en Hengelo Promotie wilden graag vaart maken met het Marktplein. Op hun initiatief zijn drie stedenbouwkundige bureaus benaderd om hun ideeën voor de Markt uit te werken. Eind 2017 kon een week lang bij Hengelo Promotie op de ontwerpen gestemd worden. Het ontwerp van West 8 'Marktplein met culturele markthal' won met ruim tweederde van de stemmen met een ontwerp geïnspireerd op het voormalige Hijschgebouw.

Uitwerking
Het ontwerp bestaat uit twee met elkaar verbonden delen: een 8 meter hoog hoofdgebouw en een naastgelegen overdekte (grotendeels open) markthal met een hoogte van 14 meter. Het dak van de markthal is voorzien van zonnepanelen voor groene stroom. Het gebouw brengt verschillende functies samen: overdekte markt, proeflokaal, digitaal museum en bewegende beeldentuin. Er zal plaats zijn voor een dagelijkse versmarkt, horecavoorzieningen, winkels en andere ondernemingen, de stadswerkplaats, een mediacentrum en nog veel meer. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor fietsen in de ondergrondse fietsenstalling. Het college van B en W wil op korte termijn een definitief besluit nemen.

Wie wint de WTC Twente Expo Award dit jaar?

HENGELO - Twente is een innovatieve en ondernemende regio. In Hengelo zijn we goed bekend met de innovatieve, internationaal opererende bedrijven zoals Thales en AkzoNobel, maar er zijn nog veel meer ondernemers klein en groot die goed aan de weg timmeren. Zij maken ook dit jaar weer kans op de WTC Twente Export Award.

Het World Trade Center Twente zet zich in voor het bevorderen van grensoverschrijdende handel in de brede zin. Onder meer door contacten te leggen tussen ondernemers in binnen- en buitenland. Tevens rijken zij de Expo Award uit, een erkenning voor ondernemers die internationaal succes boeken met hun product of dienst. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. De laatste winnaar was Aircrete Europe uit Oldenzaal. Naast de Award zelf ontvangt de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap van de WTC Twente Business Club. De uitreiking vindt plaats op woensdag 12 juni in het WTC Twente.

Aanmelden
De aanmelding is inmiddels geopend en bedrijven kunnen zich nog tot 10 mei aanmelden. Het winnen van de Export Award zorgt voor veel publiciteit en geeft een enorme stimulans. Algemeen Directeur Ralf Beier: "Het is een prijs voor het hele team en de partners in de regio waarmee wij samenwerken en een erkenning voor al ons werk in het buitenland om goede Nederlandse producten uit Twente te vermarkten". Tot 10 mei kunnen bedrijven zichzelf of een ander bedrijf aanmelden via de button op de website wtctwente.nl.

Beoordeling
Een vakjury, onder leiding van de voorzitter van de Twente Board Geert Braaksma, kiest uit de aanmeldingen de drie genomineerden die door de jury worden bezocht. Deelname staat open voor kandidaten uit heel het Euregiogebied. Om mee te dingen hoeft men geen lid te zijn van de Business Club, benadrukt de organisatie. De WTC Twente Export Award is een initiatief van de WTC Twente Business Club.

Jaargang: 9 • Nr 320• Wk 15

HENGEVELDE - Er staat Jessica Lentelink en Gijs Pierik een nieuwe uitdaging te wachten. Vanaf 1 mei zijn zij de nieuwe eigenaars van de eetsalon in Hengevelde. Nu staat deze bekend als Eetsalon Leo's, maar vanaf mei wordt dat Eetsalon Yess.

De komst van nieuwe eigenaren betekent niet dat alles ineens anders wordt. De naam wordt gewijzigd en ook de huisstijl wordt aangepast, maar veel zal bij het oude blijven. Voor de meeste gerechten die nu op de menukaart staan zijn, kunt u vanaf 1 mei nog steeds terecht.

Wens in vervulling
Voor Jessica komt met de overname een wens in vervulling. Ze heeft altijd al als zelfstandig ondernemer aan de slag willen gaan en toen kwam Eetsalon Leo's op haar pad. Maar zij en Gijs hebben geen overhaaste beslissing genomen. Vooraf hebben ze zich goed gerealiseerd dat een eigen zaak verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich meebrengt. Ook zal het ondernemerschap de nodige impact hebben op het privéleven. Momenteel loopt Jessica ook al mee bij Eetsalon Leo's om zo de kneepjes van het vak te leren en zo de overgang van Leo's naar Yess zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vanaf 1 mei kunt u terecht bij Eetsalon Yess aan de Goorsestraat 11 in Hengevelde voor de lekkerste gerechten, van een patatje met tot een volledige maaltijd.

Koningsspelen: sportief en gezellig!

BORNE - Koningsdag laat nog even op zich wachten, maar voor de jeugd is het deze vrijdag al feest. Dan worden namelijk de gezellige Koningsspelen gehouden. In Borne doen zo'n 2.000 kinderen mee met deze activiteiten.

De Koningsspelen worden normaliter dichter bij Koningsdag zelf gehouden, maar dit jaar is dit wat lastig in verband met goede vrijdag en de meivakantie. Voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 van de scholen in Borne, Hertme en Zenderen is een gezellig programma opgezet. Zij beginnen 's ochtends op hun eigen school met een Koningsontbijt, waarna ze naar sportcomplex 't Wooldrik gaan. Voor elke groep is hier een leuke activiteit gepland. Het thema van de Koningsspelen is dit jaar water drinken. Dit zal ook terugkomen in de Koningsdans. Om 09.45 uur gaan de leerlingen dansen op het Koningslied 'Pasapas' in twee groepen van elk ongeveer duizend kinderen (op de parkeerplaats Wooldrik en het hoofdveld van NEO). Aansluitend starten rond 10.00 uur de overige activiteiten. Sportactiviteiten De kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 gaan spelletjes doen waarbij plezier en samenwerken voorop staan. Groep 7 en 8 hebben een atletieksportdag. De kinderen uit de onderbouw zijn klaar om 12.00 uur. De jeugd uit groep 5 tot en met 8 rond de sportdag af om 14.00 uur. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het basisonderwijs, BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, RKSV NEO, Kids City en Borne Sport. Studenten van het ROC van Twente en het CT Stork College helpen mee.

Ik ben Wim Maulany en ik geef 13 mei de 'Workshop Lachen' (Qi Gong Laughing) bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen praktijk in Wierden. Al sinds 1982 ben ik actief als therapeut en docent, met name in de Oosterse bewegingsleer. Als gediplomeerd docent en ervaringsdeskundige kun je erop vertrouwen dat ik weet waar ik het over heb.

Je kent vast de uitdrukking: "Ik stik van het lachen!". Deze uitspraak komt bijna letterlijk tot uitdrukking wanneer je bijvoorbeeld de zogenaamde slappe lach krijgt en niet meer kunt stoppen met lachen. Hoofd, nek- en halsspieren spannen zich op onnatuurlijke wijze aan, waardoor de druk van bloed en energie zich ophoopt in de nek en het hoofd. Het gevolg is een excessief verhoogde druk in buik, borst en hals. Het gevoel dat je "stikt" en een hoofd dat op "knappen" staat maar, dit is geen gezonde toestand. Lachen is alleen gezond wanneer het spontaan en vrijuit kan gebeuren, wil jij weten hoe je dat doet?

Wim Maulany

De Volksuniversiteit van Hengelo biedt gedurende het jaar een breed scala aan leuke cursussen en workshops aan voor iedere doelgroep. Kijk voor meer informatie over het actuele en komende aanbod op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Column

Achtergesteld

Weet u wat een achtergestelde lening is? Ik wist het tot het afgelopen weekend ook niet, maar het staat in het raadsvoorstel over het herstructurering van de financiële positie van FC Twente. Een achtergestelde lening is een schuld, die bij een faillissement achteraan in de rij staat bij de verrekening van schulden en inkomsten van een arme sloeber die failliet is gegaan. Zoals u ongetwijfeld weet krijgt bij een faillissement een aantal instellingen als eerste hun geld terug. Instellingen zoals de belastingdienst, banken en hypotheekverleners worden het eerst afgerekend. Een achtergestelde lening komt als laatste aan de beurt. Waarom doe je zo iets? Achtergesteld geld lenen of uitlenen? Je leent omdat je het geld nodig hebt en denkt dat op korte termijn wel te kunnen terugbetalen. Ik dacht dat het een beetje louche was, maar dat wordt ontkend. De meest vooraanstaande banken schijnen dit ook te doen. Vanwege het risico zijn de rentepercentages en verdiensten hoog; 20% rente komt voor en dat ruikt toch weer naar Corleone. Nu heeft de gemeente een deal met FC Twente en vrienden van de voetbalclub, de zogenaamde Noabers. De gemeente gaat FC Twente 5 miljoen euro kwijtschelden van hun uitstaande lening met daar bovenop nog eens van de openstaande schuld, 7 miljoen omzetten naar een achtergestelde lening. Op de achtergestelde lening hoeft FC Twente niet te aflossen, geen rente te betalen, kan niet opgeëist worden, kent geen zekerheden en geen einddatum. Dat noem ik geen lening, maar een cadeaubon van enkele miljoenen, gratis en voor niks. Bij een eventueel faillissement staat de grootste schuldeiser, de gemeente, helemaal achteraan. Wat krijgt de gemeente daarvoor terug? Niets, behalve een slechtere positie, Zoveel gemeenschapsgeld in een voetbalclub steken grenst aan onbehoorlijk bestuur.


Het raadsvoorstel is in grote lijnen door de gemeenteraad aangenomen. Iedereen was behoorlijk zenuwachtig en wat duidelijk is, is dat het binnen de coalitie ook niet allemaal koek en ei is. Opvallend zijn de nieuwe rollen die door sommige raadsleden worden opgepikt. Robin Wessels van Groen Links doet het goed de laatste weken. De nieuwe fractievoorzitter van D66 Gert Jan Tillema moet nog een positie veroveren, terwijl het lijkt alsof de vorige fractievoorzitter Jasper Kerkwijk ook nog onwennig is in zijn nieuwe rol als gewoon raadslid. De onrust binnen raad en fracties is merkbaar; er zijn teveel nieuwe raadsleden die allemaal nog een plekje zoeken en het college moet aan het werk gaan en de ambtenaren aansturen, in plaats van andersom!


Jan Visser

Borne zoekt weer stemmentellers

BORNE - Komende maand mogen we weer naar de stembus. De vorige verkiezingen zijn amper voorbij of er valt al wéér iets te kiezen. Op donderdag 23 mei mogen we naar de stembus voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

De campagnes komen inmiddels op gang en ook de gemeenten zijn bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen. De gemeente Borne is nu op zoek naar een vereniging die op donderdagavond 23 mei stemmen gaan tellen. In totaal heeft de gemeente 28 tellers nodig. De vereniging die deze levert ontvangt dan 30 euro per teller, wat dus een leuke beloning oplevert voor de clubkas. Om stemmen te mogen tellen moeten de deelnemers wel 18 jaar en ouder zijn. Op de verkiezingsdag moeten zij om 20.30 uur aanwezig zijn bij de stembureaus. De werkzaamheden zijn dan rond 23.00 uur klaar. Aanmelden Verenigingen kunnen zich tot 23 april aanmelden via er.grootjans@borne.nl. Woensdag 24 april wordt middels een loting om 16.30 uur bekendgemaakt welke vereniging de stemmen mag gaan tellen. Neem voor meer info contact op met Elles Grootjans-Mekenkamp van de afdeling Publiekszaken via 14074.

Met leu dee 't alns hebt,
he'j niks oet te wesseln.

Maandag 15 april 10:00 uur

Amadeus in de Waterstaatskerk

Foto: Hammy Hart

HENGELO - Amadeus Wiesensee, één van de meest veelbelovende Duitse pianisten van zijn generatie, speelt in het kader van de International Holland Piano Series een concert in de Waterstaatskerk te Hengelo op zaterdag 13 april. Op het programma staan werken van o.a. Haydn, Schumann en Beethoven.

Het jonge pianowonder Amadeus Wiesensee (1993) begon zijn pianostudies op 8-jarige leeftijd aan het Richard Strauss Conservatorium in München, en later aan het prestigieuze Mozarteum in Salzburg. Op 12-jarige leeftijd maakte hij zijn debut met de Munich Rundfunkorchester, en sindsdien treed hij op in de meest gerenommeerde zalen en festivals zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Oxford Piano Festival, en het Klavier-Festival Ruhr. Daarnaast was hij 1ste prijswinnaar van internationale concoursen zoals de Schumann Competition in Zwickau, de Karl Lang Competition en de Klavierpodium International Competition in München. Op het programma in Hengelo staan werken van Haydn, Schumann en Beethoven. Zaterdag 13 april in de Waterstaatskerk, aanvang 20:15. Het concert zal worden gegeven op de bijzondere rechtsnarige piano 'Chris Maene Straight Strung Concert Grand', ook wel bekend als de Barenboim-piano. Deze piano is door pianofabrikant Chris Maene ontwikkeld naar de wensen van wereldberoemde pianist Daniel Barenboim. Anders dan bij een moderne piano waarbij de snaren elkaar kruisen, lopen bij deze innovatieve piano de snaren parallel aan elkaar, wat zorgt voor een unieke transparante klankbeleving. De International Holland Piano Series is de eerste pianoserie ter wereld die van deze piano gebruik maakt.

Masterclass
Naast het concert op 13 april, zal Amadeus op vrijdag 12 april een masterclass verzorgen aan pianotalenten van uiteenlopende leeftijden en niveau's. Deze masterclass geschiedt in het kader van het educatieprogramma van de International Holland Piano Series i.s.m. Academia Musica, waarbij aandacht wordt besteed aan het belang van talentontwikkeling en algemene muzikale ontwikkeling in de regio. De masterclass vindt plaats in Academia Musica (Willem Wilminkplein 1) te Enschede op vrijdag 7 april, van 14.30 tot 17.00 uur, en is gratis toegankelijk. Het concert is zaterdag 13 april, 20.15. Deuren open: vanaf 19.30. In de Waterstaatskerk Hengelo. Kaarten: voorverkoop vanaf € 17,50. Aan de deur € 19,50. Kijk voor meer informatie op: www.hollandpianoseries.com. Of bel: 085 - 888 78 01. Foto: Hammy Hart

Avontuur in het Ruhrgebied!

Foto: Ruhr Tourismus GmbH

TWENTE - Er valt jaarlijks veel te beleven in het Duitse Ruhrgebied. En om hier optimaal van te genieten kunt u ook de RUHR.TOPCARD kopen.

Per kalenderjaar kunt u kiezen uit maar liefst 94 gratis uitstapjes met de RUHR.TOPCARD. Dierentuin, rondvaartboten, industriële monumenten, musea en zwembaden openen hun deuren. Denk aan Zoo Duisburg, Gasometer Oberhausen en Landschaftspark Duisburg-Nord. Daarnaast bieden 50 partners toegang voor de helft van de prijs. Bezoek indoor skihal alpincenter Bottrop, de Apenheul bij Apeldoorn of Thermen Bussloo bij Voorst én betaal slechts de helft.

Gratis naar het pretpark
Koop van 1 tot 30 april 2019 een RUHR.TOPCARD en ontvang tot eind juni eenmalig gratis toegang tot een van onze partner-attractieparken. Krijgt u geen genoeg van al die adrenalinekicks? Dan bezoekt u de parken gewoon zo vaak u wilt. Want bij elk volgend bezoek betaalt u de helft van de toegangsprijs! Dat klinkt als een topaanbod, toch? Kies een van de drie pretparken: ?Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen (gratis van 5 april tot 30 juni 2019). FORT FUN Abenteuerland bij Bestwig in Hochsauerland (gratis van 13 april tot 30 juni 2019) en Kernie's Familiepark in Kalkar, aan de Duits-Nederlandse grens (gratis van 19 april tot 2 juni 2019). Als dit geen unieke setting is: bij een nooit in gebruik genomen kerncentrale bevinden zich meer dan 40 attracties. Een wildwaterbaan, reuzenrad en de 58 meter hoge zweefmolen 'Vertical Swing' in de voormalige koeltoren. Hier is actie voor zowel jong als oud te vinden.

Extra korting voor lezers
van Hart van Twente

Lezers van deze krant profiteren nu bovendien van extra voordeel op de RUHR.TOPCARD! Volwassenen kunnen gebruikmaken van het actietarief van €48 (in plaats van €54) en kinderen (geboren tussen 2005 en 2014) betalen €35. Deze aanbieding geldt voor bestellingen die geplaatst zijn voor 30 april 2019.

Meer informatie
Voor meer informatie bel met: +49 (0) 1806 18 16 180 (€ 0,20 per gesprek in het netwerk van de Dt. Telekom, prijzen mobiele telefoon max. € 0,60 per gesprek) of kijk online op www.ruhrtopcard.de/en/. Bij een online bestelling van de RUHR.TOPCARD kunt u gebruikmaken van de code DWF Korting 2019. Meer informatie vindt u op de website: www.ruhrtopcard.de/en

Foto:
Ruhr Tourismus GmbH

Ontdek het totale wonen bij Blekkenhorst in Delden

DELDEN - U zult met uw ogen knipperen wanneer u de geheel vernieuwde showroom van Blekkenhorst bezoekt. Ontdek de nieuwe collectie in wonen en slapen en laat u inspireren door onze geheel vernieuwde presentatie.

Door toevoeging van moderne kwaliteitsmerken als onder andere Pode, Label, Evidence by Leolux, Harvink en Musterring hebben we de beste merken voor betaalbaar design aan ons assortiment toegevoegd met veelal 5 jaar garantie. Ook op het gebied van lifestyle hebben we de betere merken in huis, met onder andere Keijser & Co, Hofstede Raanhuis, Cartel living. Door de interne verbouwing is de gehele showroom omgebouwd tot een mooie ruime toonzaal waar onze interieuradviseurs u goed kunnen laten zien hoe het bij u thuis er uit kan komen te zien. Door de nieuwe vloeren en wanden met de nieuwste kleuren is het eindresultaat mooi op elkaar afgestemd en gecombineerd.

Service en kwaliteit
In Delden en omstreken is Blekkenhorst Totaalwonen al bijna 85 jaar gevestigd met een compleet assortiment in wonen, waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staat. Ruim 3.500 vierkante meter inspiratie in meubelen, slaapcomfort, gordijnen, vloerbedekking, pvc, zonwering, verlichting en nog veel meer.

Slaapcomfort
In Haaksbergen is Blekkenhorst Slaapcomfort al meer dan 10 jaar gevestigd. Gespecialiseerd in slapen, met als doel om u het beste maar ook betaalbare slaapcomfort te bieden. Met een goed en eerlijk advies. We hebben een ruime keuze aan boxsprings, houten ledikanten, matrassen, linnenkasten, bed/bad textiel, hoofdkussens, en nog veel meer. We bieden dan ook de service om hoofdkussens en matrassen vrijblijvend uit te proberen. Tevens komen we graag bij u thuis om advies te geven over de bedbodems of grootte van de boxspring. Alles wordt gratis bezorgd en tegen een kleine vergoeding nemen we zelfs uw oude bed weer mee. Levering en bezorging van meubels wordt door ons eigen montageteam verzorgt, naar wens in geheel Nederland of zelfs naar het buitenland wordt steeds vaker gedaan.

Sterke punten
Onze sterke punten: 85 jaar ervaring met veelal vaste klanten, elke maand acties met onder andere 20 procent korting op zonwering of pvc vloeren, tapijt en vinyl. We hebben eigen stoffeerders, de zekerheid dat je met een vakman te maken hebt; wij zorgen ervoor dat je kunt genieten van het beoogde eindresultaat. Advies bij u thuis; want daar zien we in de praktijk hoe u woont en kunnen we een passend woonadvies maken. Service & garantie: meten, montage en een schone oplevering is voor ons vanzelfsprekend. Maar er is ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding de kamer uit en in te laten ruimen. En ook na je aankoop staan we voor je klaar. Mocht u minder mobiel zijn dan zijn we zelfs gelegen om u op te halen van huis. Blekkenhorst Totaalwonen is ook steeds meer een grote speler in de projectenmarkt, zeer veel horeca en andere bedrijven weten ons dan ook te vinden voor het leggen van pvc-vloeren, tapijt, gordijnen en zonwering en ook complete project inrichting is altijd mogelijk. Uiteraard nemen wij alle tijd om u persoonlijk te adviseren want we zijn pas tevreden als u dat bent. En… de koffie staat altijd klaar!

Copperhead County

HENGELO - De Nederlandse band Copperhead County maakt er een feest van bij De Cactus op 12 april.

Ondanks dat de leden van band Nederlandse roots hebben, klinkt de muziek als onvervalste Southern Rock. Ze spelen eigen werk en de stijl daarvan is vergelijkbaar met die van The Outlaws en Blackberry Smoke. Het voorprogramma is voor de Hengelose Jenn.B. Aanvang is om 21.30 uur bij De Cactus aan de Pastoriestraat 37. De entree bedraagt € 5,- per persoon.

Peterson voelde een mix aan emoties na duel tegen NAC

Foto: Stan Wissink

ALMELO - Na afloop van Heracles Almelo – NAC Breda kwam een opgeluchte Kristoffer Peterson richting de kleedkamers gelopen.

De aanvaller van Heracles Almelo beleefde afgelopen weekend een mix aan emoties. Peterson scoorde het beslissende doelpunt in de wedstrijd tegen NAC Breda en maakte na zijn doelpunt de letter A met zijn vingers. Het bleek de eerste verjaardag van zijn zoontje Alessio te zijn, die hij aan zich voorbij moest laten gaan omdat zijn zoontje met de vriendin van Peterson in Zweden is vanwege de aanstaande geboorte van hun tweede zoon. "Ik had het er moeilijk mee dat ik zijn eerste verjaardag moest missen. Gelukkig heb ik hem een doelpunt en overwinning cadeau kunnen geven", vertelt Peterson. Ondanks het missen van de verjaardag van zijn zoon, is het toch vooral blijdschap die overheerst bij Peterson. Dankzij de overwinning tegen NAC Breda heeft Heracles Almelo goede zaken gedaan. De Zweed realiseert zich goed hoe belangrijk deze punten zijn, met het oog op de strijd om het behalen van de play-offs om Europees voetbal. "Door deze overwinning staan we er goed voor, maar we zijn er nog niet. We hebben een groep getalenteerde spelers die allemaal de play-offs willen behalen", aldus Peterson.

Uitverkoop bij FanServiceShop van Heracles Almelo

ALMELO - De seizoensuitverkoop van Heracles Almelo is gestart.

Zowel in de FanServiceShop als op shop.heracles.nl gelden er flinke kortingen op de wedstrijdshirts en -shorts van dit seizoen. Zo profiteer je van liefst €20,- korting op alle wedstrijdshirts (junior en senior), en krijg je €10,- korting op alle wedstrijdshorts. De actie is online en in de FanServiceShop in het Polman Stadion geldig, zo lang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij!

Heracles Almelo in slotfase langs NAC Breda

ALMELO - Afgelopen zaterdag sloot Heracles Almelo een volle voetbalweek af met drie punten. In Almelo versloeg de ploeg van Frank Wormuth NAC Breda met 1-0. Kristoffer Peterson wist in de 81e minuut de doelman van de Bredanaars te kloppen met een kopbal. Hiermee maakte de Zweed zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

NAC Breda vormde vanaf minuut één een geel-zwarte muur voor het doel van Benjamin van Leer. De Bredanaars staan onderaan de ranglijst en hadden punten nodig. Voor Heracles Almelo was het lastig om kansen te creëren, vooral in de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Ook Kristoffer Peterson merkte dat het moeizaam ging en was dan ook erg blij met zijn twaalfde treffer van het seizoen: "Het was een opluchting om te scoren. Het was een belangrijk doelpunt in niet de mooiste wedstrijd, maar we hebben drie punten en dat is wat telt", vertelt de 24-jarige buitenspeler. Door de overwinning is Heracles Almelo nog volop in de race voor een plaats bij de play-offs voor Europees voetbal.

Uitwedstrijd
Aankomend weekend reist Heracles Almelo af naar Rotterdam, waar het Feyenoord treft. In Stadion Feijenoord wordt zaterdag (13 april) om 20.45 uur afgetrapt. De Rotterdammers, die momenteel de derde plek bezetten, strijden met AZ om plaats drie. Deze plek op de ranglijst biedt toegang tot de play-offs van de Europa League. Beide ploegen hebben dus baat bij het behalen van drie punten.

Kom dan

BORNE - Op vrijdag 19 april staat Emilio Guzman in het Kulturhus in Borne met de voorstelling 'Kom dan!'.

Populisme is een doorn in het oog van Emilio Guzman. Hij heeft al meerdere voorstellingen gemaakt waarin hij ten strijde trok tegen het populisme. De voorstelling is op 19 april om 20.30 uur te zien bij De Bijenkorf aan de Marktstraat 23. Kaarten à € 15,- via www.kulturhusborne.nl.

Concert Kerver

HENGELO - In de Waterstaatskerk geeft André Kerver met Lucie Štepánová en Ksenia Kouzmenko een concert op zondag 14 april.

Tijdens het concert van het trio zullen onder andere klarinettrio's van Brahms en Beethoven te horen zijn. Ook een cello sonate van Martinu zal ten gehore worden gebracht. Het belooft een mooie afsluiting te worden van het kamermuziekseizoen. Entree bedraagt € 17,- en voor jeugd/CJP slechts € 1,-. Aanvang van het concert is om 16.00 uur.

Onderweg

GOOR - Rob & Emiel gaan op reis en nemen u mee tijdens de voorstelling van zaterdag 13 april.

Een avondje cabaret staat u te wachten op 13 april. U leert Rob en Emiel kennen tijdens de voorstelling 'Onderweg'. Met magistrale acts valt u van de ene in de andere verbazing en wordt het een avond om niet snel te vergeten. De voorstelling begint om 20.00 uur in De Reggehof aan De Höfte 5. Kaarten à € 20,- zijn te koop bij de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur, of online via www.reggehof.nl.

Bikini Alarm bij Big Beautiful underwear

ENSCHEDE - Big Beautiful Underwear is al 25 jaar uw specialist in lingerie en badmode! Voor de juiste maat en cup maat. Wij verkopen vanaf 65D t/m 105K ook in bikini's en badpakken.

Herkent u dit? Je bh knelt, je borsten hangen te laag, de bandjes snijden in je schouders, je hebt pijn in je rug, nek en schouders. Je steun komt voor 80 procent uit de omvang en niet uit je bandjes. In dit geval is vaak de omvang te groot! Wij kunnen dit samen met jou oplossen door je goed op te meten en je te voorzien van het juiste advies. Want elke vrouw verdient een goed zittende bh.

Bikini en badpak alarm!
Je springt in het water: Oeps! Even hijsen en rechttrekken om weer goed voor de dag te komen. Is dat ook wat jou overkomt? Dit is niet nodig bij de juiste maat van uw bovenstukje en natuurlijk uw slip. Smal van boven, grote cup en toch vrouwelijke billen? Geen probleem; wij hebben we een ruime keuze in bikinislips, naar wens hoog of laag model. Ook voor al uw badpak problemen proberen we een oplossing te zoeken wel billen platte billen, buik ondersteuning cup te klein het kan bijna nooit een groot probleem zijn. Kom passen en laat je verrassen. Onze badpakken verkopen we op maat en cup maat. Wij helpen u graag om deze zomer vol zelfvertrouwen aan het zwembad of strand te kunnen liggen zwemmen en te sporten.

Voorjaarsjurkje
Het voorjaar is weer begonnen. De lange broek kan weer uit en de blote benen komen weer te voorschijn. Heerlijk?.... Niet voor iedereen. Loopt u bijvoorbeeld de binnenkant van uw benen kapot? Wij hebben een mooie collectie broekjes met pijpjes. Ook hebben we in onze collectie correctie broekjes met en zonder pijpjes tot onder uw bh. Deze rollen niet naar beneden in zwart en skin. Ook voor de juiste sport-bh en voedings-bh bent u bij ons op het goede adres. Kijk voor een deel van onze collectie op onze Facebookpagina en naar onze acties omdat wij 25 jaar bestaan.

Laat je verrassen
Wij wensen u een fijn voorjaar en zomer zonder al deze ongemakken. Want het is fijn om vrouw te zijn met al je vrouwelijke vormen. Kom en laat je verrassen. Koopzondag laatste en eerste weekend van de maand vanaf 13.00 uur. Maandag gesloten. Gevestigd aan de Noorderhagen 66c in Enschede. Kijk op: www.bigbeautifulunderwear.nl

Meiden maken kennis met techniek tijdens Girlsday

TWENTE - Deze donderdag is weer de landelijke Girlsday. Deze dag is opgezet om meisjes enthousiast te maken voor techniek in de brede zin. De dag is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met TechniekTalent.

Hoewel er zeker verbetering zichtbaar is ten opzichte van vroeger zijn vrouwen nog fiks ondervertegenwoordigd in de béta- technische- en ICT-beroepen en opleidingen. Er is dan ook een groot onbenut potentieel in deze groep. Twente is als groeiende high-tech regio op zoek naar meer technische talenten, waardoor het enthousiasmeren van de jonge meiden een belangrijke kans is.

Girlsday
Tijdens Girlsday openen veel bedrijven en kennisinstellingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Deze groep kiest immers op korte termijn voor hun vakkenpakket en vervolgopleidingen, waardoor het belangrijk is om ze te interesseren voor deze beroepen. Helaas kiezen meiden nog te weinig voor beroepen die traditioneel meer als 'mannelijk' gezien worden zoals engineers of ICT-analysten. Binnen de bedrijven zelf is ook steeds meer de realisatie naar voren gekomen dat vrouwen een uniek eigen perspectief bieden op veel zaken en daarom voor betere resultaten kunnen zorgen. Deelnemende bedrijven zien dit dan ook als een belangrijk stukje investering in de toekomst van hun bedrijf.

Paasvoordeel op Opel bij Kamp Twente

ALMELO/HENGELO - Kamp Twente is al 60 jaar een betrouwbaar familiebedrijf. Het autobedrijf heeft standaard 100 auto's op voorraad in beide vestigingen. U kunt van maandag 15 april tot en met 22 april uw paasvoordeel slaan bij Kamp Twente bij aanschaf van een nieuwe Opel.

Kwaliteit en persoonlijk contact staat bij het autobedrijf hoog in het vaandel. Zij vinden het belangrijk om hun klanten de beste service te bieden bij het vinden van een passende auto. De medewerkers staan voor u klaar om u onder andere te helpen bij de lease, financiering, onderhoud, reparatie, verzekeringen en schadeherstel van uw auto. In 1958 start Henk Kamp Sr. met een autorijschool aan de Ootmarsumsestraat in Almelo, waarna hij in 1968 startte met het verkopen van jong gebruikte auto's. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een middelgroot autobedrijf met een vestiging in Almelo en Hengelo. U mag dus rekenen op veel ervaring en professionaliteit.?

Paasactie
Eerste paasdag zijn beide vestigingen gesloten, maar op tweede paasdag staan de werknemers tussen 11.00 en 17.00 uur met veel enthousiasme voor u klaar. Er gelden van 15 april tot en met 22 april vier verschillende acties: De prijs van de Opel Astra Online Edition wordt verlaagd van €26.285,- naar €20.995,-, de Opel Corsa Favourite van €19.464,- voor €15.595,- en de Opel Crossland X Innovation wordt van €29.608 verlaagd naar €25.750,-.Tevens hebben wij een nieuwe Opel Karl Edition al vanaf € 13295,=. In beide vestigingen zijn nog diverse auto's van deze modellen op voorraad. Op deze bijzondere actiedagen kan uw voordeel oplopen tot €5.290,-. Tot slot bestaat Opel dit jaar 120 jaar, waardoor u gebruik kunt maken van vier speciale acties. Kijk voor deze acties op de website van Kamp Twente.

Meer informatie
Autobedrijf Kamp Twente is in Almelo te bezoeken aan de Weezebeeksingel 4 en in Hengelo aan de Steenzoutweg 16. Kijk voor meer informatie op www.kamptwente.nl of bel naar 0546-82 26 61 (Almelo) of 074-82 20 022 (Hengelo).

Kom in de vakantie naar Oyfo Techniekmusem

HENGELO - Van 20 april t/m 5 mei biedt Oyfo Techniekmuseum in Hengelo, in het kader van de meivakantie, weer een uitgebreid programma aan activiteiten voor kinderen, op het gebied van kunst en techniek met als thema "Beweging".

Het museum is elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 behalve op Koningsdag, zaterdag 27 april. Alle activiteiten zijn na betaling van de museumentree gratis toegankelijk. Voor de Doemiddagen betaal je wel voor een Doepakketje naar keuze. Er zijn pakketjes vanaf 50 cent. Kijk voor meer info: www.oyfo.nl. Op tweede paasdag, maandag 22 april, geeft Edwin Dertien om 11.00 uur een lezing met als titel: Robots in de kunst. Edwin Dertien bouwt robots voor onderwijs, onderzoek, theater, beeldende kunst en zorg. Hij ontwikkelt robotica op Universiteit Twente en doceert bij de opleiding Creatieve Technologie. De lezing is leuk voor alle leeftijden. Edwin neemt interessante voorbeelden van robots mee! Op die dag is het ook Doe- en draaidag in het museum. Voor jong en oud is het altijd weer een leuk spektakel om dan de oudere machines in werking te zien. Jongere kinderen kunnen de hele dag deelnemen aan een Paasspeurtocht waar je een leuk prijsje kunt verdienen door alle eieren te vinden die zijn verstopt in het museum.

Doemiddagen
Verder zijn er de beide vakantieweken op diverse dagen weer de populaire Doemiddagen waarop kinderen onder leiding van experts technische Doepakketjes in elkaar kunnen zetten. Er is voor iedere beurs iets te kiezen, en zowel iets leuks voor jongens als meisjes.

Science on tour
Van 23 t/m 26 april komt Science on Tour langs, elke dag van 11.00-16.00 uur. Studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente nemen de toeschouwers via proefjes en experimenten op een interactieve manier mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen.

FC Twente - Telstar vrijdag

ENSCHEDE - Deze vrijdag 12 april staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma.

De wedstrijd in De Grolsch Veste start om 20.00 uur. Kaarten voor de wedstrijd zijn beschikbaar vanaf 12,50 euro per stuk en te verkrijgen via kaartverkoop.fctwente.nl en bij de receptie van De Grolsch Veste. Voor de wedstrijd tegen Telstar heb je geen Clubcard nodig, iedereen kan eenvoudig kaarten kopen tot vrijdag. FC Twente hoopt uiteraard weer op veel steun te mogen rekenen bij dit mooie duel deze vrijdag!

Blijf er niet mee zitten: Polikliniek Proktovar kan helpen

HENGELO - Darmklachten, spataderen, rug- en gewrichtsklachten hebben één ding gemeen: ze hebben een grote impact op je leven. Toch blijven veel mensen er te lang mee rondlopen. Polikliniek Proktovar met vestigingen in Hengelo en Best specialiseert in het onderzoeken en behandelen van deze klachten.

Proktovar beschikt over een multidisciplinair team met proctologen die zich buigen over darm- en anale klachten, een gastro-intestinaal chirurg, vaatchirurgen voor onder meer spataderbehandelingen, maar ook een orthopeed en radioloog, gefocust op rug- en gewrichtsklachten.

Spataderen
Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen zichtbaar zijn. De blauwe, verdikte aderen kunnen zorgen voor concrete klachten zoals bloeden na het stoten van uw been, pijn, rusteloze benen en een zwaar gevoel in de benen. Behandeling is dan zeker wenselijk op medische gronden, maar ook geeft het weer een zelfverzekerd gevoel in de zomerse dagen wanneer de benen vaker zichtbaar zijn. Meestal kan het onderzoek binnen 1 week plaatsvinden met daarna een snelle behandeling. Bij het consult gebruikt de arts moderne methoden zoals het Duplex-onderzoek om de toestand van de aders goed te bekijken. Behandeling gaat eveneens volgens de modernste technieken, zoals de endoveneuze lasertherapie. Hierbij brengen zij met een zeer kleine snee een kleine laserdraad in in de ader, waarmee het bloedvat gesloten kan worden. Hierbij is dan in de meeste gevallen geen narcose nodig, wat zorgt voor een snelle behandeling met aanzienlijk korter herstel. Andere methoden zoals bijvoorbeeld het dichtspuiten van een ader zorgen ook voor een snel herstel. Het operatief verwijderen van grotere spataderen is ook mogelijk, maar komt steeds minder voor dankzij de moderne alternatieven.

Rug en gewrichtsklachten
Ook voor de behandeling van rug- en gewrichtsklachten bent u aan het juiste adres. Hierbij wordt natuurlijk gekeken naar uw leefstijl en houding, om zoveel mogelijk zonder zware ingrepen te kunnen helpen. De behandeling van een tenniselleboog gaat volgens een innovatieve nieuwe methode, ontwikkeld hier in Twente. Hierbij wordt met kleine naaldjes op een zeer precieze plek bij de ontstoken pees uw eigen bloed of dextrose ingespoten. Uiteindelijk herstelt zo 70 procent van de mensen met een tenniselleboog.

Darm- en anale klachten
Darm- en anale klachten zijn vervelend en roepen niet zelden toch wat schaamte op. Dit is absoluut niet nodig. Veel mensen blijven te lang rondlopen met problemen die goed te behandelen zijn. Proktovar's ervaren proctologen kunnen helpen bij bijvoorbeeld aambeien, pijnklachten en jeuk maar ook problemen met de bekkenbodem of incontinentie. Wanneer een verandering van uw levensstijl of medicijnen niet toereikend zijn, kunnen de proctologen ook diverse poliklinische ingrepen uitvoeren. Behandeling draagt bij aan de kwaliteit van uw leven; blijf er dus niet mee rondlopen.

Verzekerde zorg
Proktovar biedt een breed scala aan onderzoek en behandeling aan. Proktovar heeft inmiddels contracten met veel, maar nog niet alle verzekeraars. Voor u als patiënt is het belangrijk om te weten dat u in principe alleen uw eigen risico betaalt bij Proktovar. Wanneer u namelijk bij een niet gecontracteerde verzekeraar zit, zal Proktovar hun deel van de kosten kwijtschelden. Zo bent u niet duurder uit dan voor andere behandelingen in een regulier ziekenhuis. Goede zorg moet immers voor iedereen betaalbaar zijn.

Maak een afspraak
Polikliniek Proktovar in Hengelo en Best helpt u graag. Maak dan ook een afspraak voor een consult. Bel voor meer informatie of een afspraak met 074-37 64 408 of mail info@proktovar.nl. Kijk ook op de website: www.proktovar.nl

Voorkom een val met een STROEV-vloer

TWENTE - Een ongeluk in je eigen huis komt helaas maar al te vaak voor. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal mensen dat komt te overlijden door een val fors gestegen is de afgelopen jaren; ongeveer 4.000 mensen per jaar. Preventie is daarom erg belangrijk; STROEV kan helpen om een lelijke val te voorkomen, ook voor bedrijven en organisaties.

De badkamer is gevaarlijker dan veel mensen denken. Op de natte tegels en in de gladde douchebakken kom je al snel aan het glijden met een val als gevolg. Het Almelose bedrijf STROEV specialiseert in het aanbrengen van stroeve coatings op deze en veel andere ondergronden. Hierdoor hebt u meer grip en valt u minder snel. Het aanbrengen van de coating neemt slechts een dag in beslag. Deze is transparant en heeft een levensduur van 7 tot 10 jaar. STROEV gebruikt een speciaal etsmiddel om tegels stroef te maken. De richtprijs voor een badkamer tot zes vierkante meter is 225 euro. Het aanbrengen van de coating in een douchebak of ligbad kost eveneens 225 euro. Uw badkamer is dan ook in één dag klaar. Een relatief kleine investering die veel leed kan voorkomen. Nu al komt iedere zes minuten een oudere op de eerste hulp terecht als gevolg van een val, met fikse zorgkosten en bijbehorende problemen als gevolg.

Ook voor bedrijven
STROEV verzorgt ook het stroef maken van vloeren voor bedrijven en organisaties in de brede regio. Door de jaren heen hebben zij een grote klantenkring opgebouwd; onder meer met gemeenten, sportcomplexen, recreatieparken, horecabedrijven en hotels. Zeker wanneer u een grotere oppervlakte laat coaten kan dit zeer kosteneffectief. Bovendien voorkomt u hiermee ook leed bij bezoekers en personeel én een stuk aansprakelijkheid. Een bezoeker of medewerker die valt in uw bedrijf als gevolg van een gladde vloer kan u immers aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Zo zijn bijvoorbeeld tegelterrassen, zwembaden en natte betonvloeren een groot risico. Eigenaar Marc Tyburski van STROEV is dan ook blij dat er steeds meer aandacht is voor valpreventie, ook zeker wanneer letsel voorkomen kan worden. Zo zijn diverse Twentse gemeenten en de GGD Twente al actief bezig met trainingen voor valpreventie van ouderen. Zeker in combinatie met preventieve maatregelen zoals een stroeve vloer kan veel leed voorkomen worden.

Neem contact op
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw woning of bedrijf? Neem contact op met STROEV via 074-250 80 86 of kijk op: www.stroev.nl

Praktijk voor psychosociale therapie

OLDENZAAL – Mensen die psychisch uit balans zijn geraakt, kunnen sinds vorig jaar terecht bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie in Oldenzaal. Psychosociaal therapeut Marloes Lentfert probeert samen met de cliënt de balans terug te vinden in het leven van de cliënt.

In het voorjaar van 2018 heeft Marloes de knoop doorgehakt en heeft ze besloten voor zichzelf te beginnen. "Bij Mediant werkte ik al jaren op de afdeling voor eetstoornissen, maar ik had de behoefte om me ook breder in te zetten. In mijn praktijk behandel ik mensen die tegen psychische problemen aan lopen, maar geen specialistische zorg (meer) nodig hebben of om te voorkomen dat ze die nodig gaan hebben. Denk aan behandeling bij angstklachten, overmatig piekeren, rouwverwerking, traumaverwerking, stressklachten, et cetera." Vandaar dat zij haar eigen praktijk is begonnen, gevestigd op de locatie van Fysiotherapie de Essen in Oldenzaal.

Geen verwijzing
Voor een behandeling bij MARLE Praktijk voor psychosociale therapie is geen verwijsbrief nodig. Momenteel is er ook nog geen wachtlijst, terwijl in de geestelijke gezondheidszorg de wachtlijst veelal oploopt. Een behandeling wordt alleen vanuit aanvullend pakket vergoed, maar het eigen risico wordt hiermee niet aangesproken.

Drempelvrees
"Het is vaak wel een drempel voor mensen om psychische hulp te zoeken", geeft Marloes aan. Daarom start Marloes altijd met een intake van een uur waarin ze samen met de cliënt de hulpvraag helder probeert te krijgen. "Op basis van de intake bespreek ik met de cliënt mijn ideeën over of en welke behandeling er vanuit mij mogelijk is voor de desbetreffende cliënt, maar het is natuurlijk aan de cliënt om te bepalen of deze met mij dat traject wil aangaan. Daarnaast bekijken we regelmatig samen of iemand op zijn plek is en of het ingeslagen traject het juiste blijkt." Een klik vanuit de cliënt is daarbij zeer belangrijk, vindt Marloes. "Iemand geeft een heel stuk van zichzelf bloot."

Voordeel
Volgens Marloes is het een groot voordeel dat ze binnen het pand van Fysiotherapie de Essen is gevestigd. "Psychische klachten gaan regelmatig gepaard met lichamelijke klachten. Waar nodig en wenselijk werk ik samen met de verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum, zoals fysiotherapeuten, een voedingsdeskundige of een ergotherapeut."

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak: info@marletherapie.nl of tel. 06-18307463. Kijk ook op: www.marletherapie.nl